Kenen kannattaa kilpailuttaa lainat?

Suomalaiset kuluttajat kilpailuttavat lähes poikkeuksetta asuntolainansa. Muita lainoja ei vertailla yhtä ahkerasti, vaikka kuka tahansa voi hyötyä kilpailuttamisesta – jopa tuhansia euroja.

On tavallista, että päivittäisbudjetti ei veny kaikkiin elämän yllättäviin hankintoihin. On kuitenkin myös tavallista, ettei ulkopuolista rahoitusta kilpailuteta: kenties rahoitus halutaan järjestää pikaisesti ja ajatellaan, että kilpailuttaminen vie aikaa ja energiaa. Voi myös olla, ettei lainan kilpailuttamisen hyödyistä olla perillä.

Totuus on kuitenkin se, että lainojen kilpailuttaminen on tänä päivänä helppoa, nopeaa ja reilua esimerkiksi kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin avulla. Yhdellä verkossa täytettävällä hakemuksella voi saada jopa parikymmentä lainatarjousta, jotka Sortter on valmiiksi järjestänyt edullisimmasta alkaen. Rahat on mahdollista saada tilille samana päivänä.

Lainoja voi vertailla 60 000 euroon asti kuka tahansa 20 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen, jolla on säännöllisiä palkka- tai eläketuloja eikä maksuhäiriömerkintojä.

Rahan säästöä reilusti – kilpailuta lainat nyt

Luottomarkkinoilla tapahtuu koko ajan, ja lainanantajat joutuvat kilpailemaan asiakkaistaan. Se on pelkästään hyvä asia, sillä kilpailu pitää esimerkiksi korkokehityksen aisoissa. Sortterin lainanvertailupalvelu edistää luottomarkkinoiden tervettä kilpailua. Kuluttajalle lainatarjousten lista on puolestaan konkreettinen todiste siitä, kuinka merkittävästikin lainakulut voivat vaihdella luotonantajasta riippuen.

Nimelliskoron lisäksi maksettavaksi voi koitua vaihtelevasti monia muita lainanhoitokuluja, kuten tilin avaus- ja hoitomaksuja, laskutuslisiä ja kuukausimaksuja. Yksi luotontarjoaja ei esimerkiksi peri avausmaksua, mutta kuukausittaiset tilinhoitomaksut ovat korkeammat kuin toisella luotontarjoajalla.

Sortter vertailee lainat todellisen vuosikoron mukaan, eli kaikki lainasta aiheutuvat kulut näkyvät eritellysti ja selkeästi kussakin lainatarjouksessa. Kuluttaja voi olla varma, että edulliselta näyttävä tarjous todella on edullisin.

Hae lainaa Sortterilla ja säästä 1 923 euroa lainakustannuksissa

Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo Sortterin asiakkaille tyypillisesti 1 923 euron säästön luottokustannuksissa. Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien joulukuun 2023 aikana tekemiä lainatarjouksia.

Kotimainen Sortter toimii aina kuluttajan etu edellä: haluamme llisätä asiakkaidemme taloudellista mielenrauhaa helposti ja reilusti. Se onnistuu yksinkertaisesti silloin, kun välttämättömään rahantarpeeseen löytyy omaan tilanteeseen mitoitettu, hinnaltaan ja takaisinmaksuehdoiltaan sopiva laina.

Lainojen kilpailuttamisella on monia yksilöä ja yhteiskuntaa hyödyttäviä sekä luottotoiminnan läpinäkyvyyttä edistäviä vaikutuksia. Kenen siis kannattaa kilpailuttaa lainat? Ihan jokaisen – se on helppoa, reilua ja fiksua.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut Sortterin sisältövastaava Sere Hanski. Lisäksi finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.