Paikallisuutiset

Koukkari: Koronarokotusten ottaminen on tärkeää – ainoa keino kohti normaalia

Kainuun koronatilanne rauhallinen – kokoontumisrajoitukset poistetaan.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (PSAVI) kumosi Kainuun alueen yleisiä tilaisuuksia ja kokouksia koskevat kokoontumisrajoitukset.

Ilman kokoontumisrajoitteitakin tilaisuuksissa on noudatettava tartuntalain mukaisia hygieniakäytäntöjä. Yksityistilaisuudet suositellaan pitämään mahdollisimman pienimuotoisina turvaetäisyydet huomioiden ja lähikontakteja välttäen.

PSAVI korostaa suositusten ja annettujen turvallisuusohjeiden noudattamista, ja jokaisen vastuullista toimintaa, jotta pandemian kehittyminen ei käänny huonompaan suuntaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuussa jo 55 prosenttia yli 16-vuotiaista on saanut koronarokotuksen ensimmäisen annoksen. Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari toteaa soten tiedotteessa rokotuskattavuuden olevan yli 60-vuotiailla erittäin hyvä. Koukkari muistuttaa pandemian jatkumisesta yhä, vaikka tilanne onkin nyt Kainuussa parempi.

– Suomessa on viitteitä siitä, että nuoremmat ikäluokat eivät ota rokotteita yhtä innokkaasti. Rokotukset ovat kuitenkin ainoa keino, jolla päästään kohti normaalimpaa, sanoo Koukkari.

Kainuussa ajan rokotukseen voivat tällä hetkellä varata 1981 ja sitä aiemmin syntyneet, ja 2005 tai sitä aiemmin syntyneet riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.

Rokotukset jatkuvat koko kesän, ja Kainuussa valmistaudutaan lähiviikkoina avaamaan ajanvaraus kaikille yli 16-vuotiaille. Ensimmäisen rokotuskierroksen odotetaan tulevan päätökseen syyskuun aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomi valmistelee parhaillaan koronarokotusohjelman laajentamista 12–15-vuotiaille. Lisätietoa tästä odotetaan kesäkuun aikana.

Kansalliset koronarokotustodistukset on saatavilla Omakanta-palvelusta. EU:n koronapassi tulee korvaamaan rokotustodistuksen kesän aikana. Koronapassin avulla rokotussuojan voi todistaa esimerkiksi matkustaessaan.

Ajanvaraus- ja muut ohjeet löytyvät Kainuun soten infosivuilta sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Korona

Rokotusten edistyminen kunnittain

Kajaani

Ensimmäinen annos: 39,6 %

Toinen annos: 9,1 %

Sotkamo

Ensimmäinen annos: 43,7 %

Toinen annos: 9,8 %

Kuhmo

Ensimmäinen annos: 56,7 %

Toinen annos: 12,6 %

Suomussalmi

Ensimmäinen annos: 58,8 %

Toinen annos: 11,6 %

Hyrynsalmi

Ensimmäinen annos: 60,4 %

Toinen annos: 14,6 %

Paltamo

Ensimmäinen annos: 52,8 %

Toinen annos: 10,8 %

Puolanka

Ensimmäinen annos: 55,7 %

Toinen annos: 10,1 %

Ristijärvi

Ensimmäinen annos: 60,9 %

Toinen annos: 15 %

Koronarokotus on paras keino pandemian torjumiseen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä