Koti-Kajaani

Kuuloluuri: ”Emmä vaan tiiä”

”On paljon väkeä Kaukaveden kuntosalilla. Ruuhkaa etenkin iltapäivästä, kun kaupungin kaikki vanhukset pakkautuu treenaamaan ja juttelemaan. Eläkeläisille tulisi olla erikseen vuorot vaikkapa aamupäivästä. Hienoa, että intoa piisaa vielä vanhemmalla iällä, mutta kuntosali yksinkertaisesti täyttyy liiaksi istuskelevista mummoista”, Saunasika purnaa.

”Miksi pankit kiusaavat iäkkäitä asiakkaitaan järjettömillä toimillaan? Lähetetään kirje, missä pyydetään skannaamaan QR-koodi tai tunnistautumaan digitaalisilla pankkitunnuksilla nettisivuille, missä pitää ilmoittaa, onko poliittisesti aktiivinen ja uhkailemalla tilin sulkemista, jos ei tottele! Kaikilla yli 80-vuotiailla ei ole älykännyköitä eikä mobiilipankkia yms. Todella törkeää aiheuttaa ihan turhaa stressiä tämmöisellä turhan päiväisellä höpötyksellä ikäihmisille! Hävetkää pankit!” ärisee nimimerkki Terveen maalaisjärjen käyttö sallittu.

”Niin. ’Me olemme kauhian pettyneitä’. Ei auta muuta, kun alkaa pesemään kaljapulloja ja maitopäniköitä, kun EU-käskee. Taitaa vesipulan kourissa painiville maille tuo tirektiivi antaa lopullisen kuoliniskun. Suomalaisten kierrätys ei tunnu merkihtevän mitään. Taas ollaan vaan ’kauhian pettyneitä’. Eikö ole munaa sanoa, että ei käy. Missä on päätöksenteko? Ei auta olla kauhian pettynyt?”, ihmettelee nimimerkki Kierrätä lennätä pellavapäätä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

”Kansanedustajat huom. Nyt kun eläkeläinen tekee töitä jäätyään työeläkkeelle, hankkimiaan uusia eläkekertymiä pitää osata hakea eläkeyhtiöltä vasta, kun saavuttaa ylimmän eläkeiän. Eikö tämä ole väärin, jos halutaan eläkeläisiä töihin korjaamaan työvoimapulaa? Työssäkäyvä saa kertymät joka vuosi. Moni ei tiedä edes tätä tai kerkeää kuolla ennen sitä. Minullekin tämä kerrottiin eläkeyhtiöstä jäädessäni eläkkeelle. Voiko tätä kysyä vaikka Riikka Purralta?” eläkeläinen mietiskelee.

”Kumma, kun valitetaan koirankakoista, mutta Kajaanissa ei ole edes kunnolla roska-astioita, mihin niitä voisi kerätä. Minunkaan lähialueilla ei ole yhtään roska-astiaa. Luontokin pysyisi varmasti paremmin puhtaana eikä sieltä löytyisi milloin mitäkin roskaa”, viestijä harmittelee.

”Sinä kerrostaloasukas, miksi paiskot ovia? Kokeilepa, osaatko sulkea ovet ihan normaalisti. Se nimittäin onnistuu niinkin!” kirjoittaja vihjaa.

”Haalarihan on lapsen paras työvaate. Ettei jää selkä paljaaksi. Vetoketju vaan lähtee polvista ja lapsen itse on vaikea vetää sitä itse. Hommatkaa Kajaaniin sellainen varhaiskasvatus, että opet auttaisivat. Ettei erityisopettajia tarvitse pyytää neuvomaan”, kehottaa nimimerkki Maalaisjärkinen mummu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

”Tuli erään kaupan mainoslehti. On pannukakkuainekset pakattu muovipulloon, paristokäyttöinen suola ja pippurimylly. Tässä pari esimerkkiä. Onko nykyihminen niin uusavuton? Onko tässä pieni ristiriita, kun luontoa pitää suojella ja säästää”, kummastelee nimimerkki Muovi päätyy mereen.

”Koiranpaskoja enemmän minua ärsyttää maanteiden varsilla olevat rekka-/kuorma-autojen rikkoontuneet renkaat! Miksi ne täytyy jättää luontoon? Ne kun eivät taida maatua yhdessä vuodessa. Miksi ei tuo asia huoleta luontoväkeä ollenkaan, kun siitä ei kirjoiteta? Vaikka minkäpä niille rekkakuskeille mahtaa, tekevät mitä huvittaa!” toteaa nimimerkki Äly hoi.

”Kuuntelen paljon radiota ja siellä särähtää korvaan haastattelut, joissa nuoret haastateltavat vastaavat lähes kaikkiin kysymyksiin, että emmä vaan tiiä. Tulee mieleen, että heistä tulee sitten aikoinaan hyviä virkailijoita. Eivät ainakaan paljasta mitään salassapidettävää, kun vastaus kaikkeen on ’emmä vaan tiiä’”, naissoittaja aprikoi.

Lähetä oma luurisi!”

Koti-Kajaani julkaisee Kuuloluureja kerran viikossa verkossa. Verkossa julkaistuja Kuuloluureja ei julkaista uudestaan paperilehdessä. Oman Kuuloluurisi voit soittaa puhelinnumeroon 08 6166909 tai kirjoittaa verkkolomakkeelle.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä