Paikallisuutiset

Ristijärveläinen Mauno Heikkinen sanoo tehneensä ensimmäistä kertaa juustoleipää noin 50 vuotta sitten. Kuva: Maija Räsänen

”Kyllä se on juustoleipä, ei siitä mennä yli millään” – Ristijärven Juustoleipämessuilla perinneherkku tekee kauppansa

Ristijärvellä kainuulainen ruokakulttuuri nousee tähtirooliin, kun Juustoleipämessut koittavat. Tuoretta avotulella valmistettua uunilämmintä herkkua jonotetaan tuntisotalla, eikä yhtään juustoleipää jäänyt lauantain tapahtumasta yli. Jos jäit ilman, kokeile jutun reseptillä juustoleivän tekoa kotona.

Ristijärven Katvelaan ei ajetakaan noin vain. Liikenne ohjataan peltoparkkipaikalle, joka on miltei täynnä autoja.

Kuljettavana on vielä kaita polku metsän läpi, sitten eteen avautuu myyntitori. Esityslavalta raikuu tunnelmallinen iskelmä, myyntikojuissa on tarjolla niin koruja kuin tuoretta sipulia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä