Lainavertailu auttaa löytämään sinulle sopivan lainatyypin

Netissä voi nykyisin kilpailuttaa lähes mitä tahansa. Suomalaisetkin ovat kunnostautuneet kilpailuttamaan netissä esimerkiksi lentoliput, sähkösopimukset ja lainatarjoukset.

Lainavertailu ja kilpailuttaminen onnistuu netissä muutamilla hiiren klikkauksilla ja lopputuloksena voi olla suuret säästöt.

Lainavertailu on muutakin kuin kulutusluottoja

Netin lainavertailuissa voi nykyisin vertailla kulutusluottojen lisäksi muitakin lainatyyppejä. Paraslaina.com on purkanut auki koko lainavertailuprosessin alusta loppuun ja tietää kertoa, että kulutusluottojen lisäksi myös esimeriksi joustoluottojen, yrityslainojen ja yhdistelylainojen kilpailuttaminen onnistuu netissä.

Käytännössä kulutusluottoja voi nykyisin saada lähes mihin tahansa käyttötarkoitukseen, sillä rahoitusyhtiöt eivät useinkaan ole kiinnostuneita siitä mihin tarkoitukseen lainaraha lopulta käytetään. Netistä voikin saada pienlainoja esimerkiksi remontointiin, matkusteluun, auton hankintaan ja elektroniikka varten.

Lainojen kilpailuttaminen netissä on kätevää ja nopeaa, mikä säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Netissä voi vertailla lainoja ilman sitoumuksia, sillä itselle räätälöidyt lainatarjoukset voi tyypillisesti kaikki hylätä, mikäli ne eivät syystä tai toisesta miellytä. Lainojen vertailu netissä on normaalisti myös maksutonta, joten käytännössä hakija ei menetä mitään kilpailuttamalla lainatarjoukset.

Miten joustoluotto eroaa kulutusluotosta?

Kulutusluoton ohella myös joustoluotto on nykyisin hyvin suosittu lainatyyppi, jonka moni hakee netistä. Kulutusluotto muistuttaa käyttötavaltaan paljon luottokorttia, vaikka kyseessä onkin lainatuote.

Kulutusluottoa ei siirretä asiakkaan tilille kerralla, kuten esimerkiksi kulutusluotto, vaan asiakkaalle avataan lainatili, josta hän voi ottaa aina tarvittaessa rahaa. Käytetystä rahasta tulee kuitenkin maksaa korkoa, kuten luottokorttejakin käytettäessä.

Joustoluotto toimii siis hyvin eri tavalla kuin kulutusluotto. Joustoluotto voi olla hyvä lainatyyppi sellaiselle, joka tarvitsee aina silloin tällöin vähän ylimääräistä rahaa esimerkiksi yllättävistä laskuista selviytymiseen. Joustoluotto voi tulla kyseeseen myös siinä tilanteessa, että oma pankki ei tarjoa syystä tai toisesta luottokorttia.

Yhdistelylainalla eroon vanhoista lainoista

Netin vertailusivustoilta haetaan nykyisin usein myös yhdistelylainaa. Yhdistelylainalla kuluttaja voi hankkiutua eroon aiemmista lainoistaan ja selkiyttää omaa talouttaan. Moni kuluttaja on ottanut useita pikavippejä eli pieniä kulutusluottoja, joita he maksavat pitkin kuukautta takaisin. Kun lainoja on useita, voi olla myös vaikea pysyä täysin kartalla omasta taloustilanteestaan.

Yhdistelylainalla maksetaan pois aiemmat lainat, ja asiakkaalle tulee näin vain yksi lainan takaisimaksu hoidettavaksi jatkossa. Tämä järjestely voi tarkoittaa myös säästöjä, sillä yhdistelylainan kulut voivat olla pienemmät kuin useiden eri pikavippien kulut.

Yhdistelylainan avulla kuluttaja voi saada muutenkin paremmat ehdot takaisinmaksulle, kuten esimerkiksi pidemmän maksuajan tai pienemmän kuukausierän.

Yrittäjäkin voi saada lainaa

Yrittäjien on tunnetusti usein vaikea saada lainaa pankista. Tämä johtuu siitä, että pankit ja rahoitusyhtiöt haluavat normaalisti varmistaa, että yrityksellä on tuloja, joista lyhentää lainaa takaisin. Tuloistakin huolimatta lainan saaminen usein tökkii.

Netin vertailusivustoilta myös yrittäjät voivat hakea lainarahaa esimerkiksi uusiin laiteinvestointeihin, uusiin aluevaltauksiin tai markkinointiin. Netistäkin haettaessa on hyvä kuitenkin varautua siihen, että yrittäjän pitää vakuuttaa asiakirjoilla yrityksen kyky maksaa laina takaisin.

Usein pankit ja rahoitusyhtiöt haluavat nähdä esimerkiksi viimeisen tuloslaskelman ja taseen lainaa myöntääkseen.

Netistä saatavan yrityslainan hyvä puoli on usein myös vakuudettomuus. Lainaa saa ilman vakuutta, mikä tekee lainan ottamisesta riskittömämpää. Kun lainaa hakee ilman vakuutta, ei aikaa kulu myöskään vakuuden arvon selvittämiseen, joten lainapäätös on usein mahdollista saada jo saman päivän aikana.

Ovatko vertailusivustot luotettavia?

Lainan kilpailutus tapahtuu netissä tyypillisesti niin, että hakija täyttää lainahakemuksen aluksi lainavertailusivustolla. Mikäli hakija täyttää vaatimukset, saa hän hänelle räätälöityjä lainatarjouksia suoraan pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.

Näistä lainatarjouksista hakija voi sitten valita itselleen parhaiten sopivimman, tai hylätä ne kaikki.

Vertailusivusto siis helpottaa lainanhakijaa ja auttaa löytämään markkinoilta edullisimmat lainatarjoukset. Asiakas ei kuitenkaan solmi lainasopimusta vertailusivuston kanssa, vaan suoraan sen pankin tai rahoitusyhtiön kanssa, mistä hän lainan ottaa.

Parhaat vertailusivustot ovat käytettävissä ilmaiseksi, sillä ne toimivat mainosrahoitteisesti sekä pankeilta saamillaan palkkioilla.