Mielipiteet

Lukijan mielipide: Erilaisuus on myös rikkautta

Tässä maassa puhutaan ja toimitaan suuresti tasa-arvoisuuden puolesta. Harmillista, ettei tasa-arvoisuus aina toteudu edes nuoriin kohdistuvissa toiminnoissa.

Olen seurannut läheltä erityisluokan toimintaa. On ollut välillä raastavaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Surettaa suuresti nuorten puolesta, jotka ovat näissä aina se suurin kärsijä.

ADHD:n takia monet nuoret joutuvat opiskelemaan pienemmissä ryhmissä ja luokissa. Se ei tee heistä yhtään tyhmempiä tai huonompia nuoria kuin muut. He tarvitsevat vain jollekin osa-alueelle lisäapuja tai hiljaisemman ympäristön keskittyäkseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erilaisuutta ei pidä poissulkea.“

Kun lähdetään retkelle, tutustumiskäynneille, syömään tai muuhun vastaavaan toimintaan, jätetään nämä niin sanotut erikoisnuoret kokonaan pois tästä toiminnasta.

Pettyneinä niin sanotusti rannalle ruikuttamaan. Kysymättä keneltäkään yhtään mitään. Ei tarvitse arvuutella, kuinka paha mieli nuorelle tulee. Jo itselleni tulee paha mieli pelkästä ajatuksesta.

Mitä ajattelee nuori? Miksi ei minua oteta mukaan? Mikä minussa on vikana? Mitä teen väärin? Muut saavat mennä, mutta minä en saa tulla mukaan.

Miten näin kohdeltu nuori voi koskaan oppia tasa-arvoisuutta? Kuinka hän käsittää asiat miettiessään, miten erilaisuutta kohdellaan? Miten kehitysvaiheessa oleva nuori alkaa kohtelemaan elämässään vastaan tulevaa erilaisuutta?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että erilaisuus on myös rikkautta.

Kaikki me olemme omalla tavallamme erilaisia ihmisiä isolla I:llä. Opettakaamme ja näyttäkäämme siis nuorille, ettei erilaisuutta pidä poissulkea ja että ihmiset ovat tasavertaisia kaikki.

ADHD-lapsen isä, jolla itsellä on myös ADHD

Julkaisemme poikkeuksellisesti mielipiteen nimimerkillä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä