Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kainuulaista mietiskelyä

Hieman kummeksuen olen lukenut Kainuun maakuntatasolla sotea koskevia kannanottoja. Välillä Merja Kyllönen kirjoittaa runollisesti "Nälkämaastamme", että tuntuu siltä kuin Kainuu tulee toimeen vain olemalla Kainuu – Nälkämaa. Riittääkö tämä, tätä voi kysyä Vasemmistoliitolta? Näin kauniisti kirjoittamalla lyriikkaa ja jos sitten sillä pääsee livahtamaan ongelmien ohi, niin hyvä on.

Sitten toinen äärilaita, kaksi voimakasta tahoa Kokoomukselta. He eivät ymmärrettävästi kuulu hallituksen punamultalinjan (=kokoomuksen punavihreä) faneihin. Punamulta nyt ymmärrettävästi ei ole lähellä edellisen hallituksen voimakasta porvarilinjaa ja hyvä näin, Kainuun kannalta.

Kannattaa lukea tarkkaan (KS 24.5.) kyseisten kokoomusvaikuttajien (Kyllönen ja Seppänen) kirjoitus. Siinä on suora "rivien välistä luettu viittaus" meille kainuulaisille ja Kainuulle. Jos tulee kokoomusvetoinen tai puhutaan oppositiopuolueitten johtama hallitus, niin Kainuu olisi ensimmäisten joukossa, jossa pantaisiin lappu luukulle ja palvelut siirtyisivät esimerkiksi Oulu-vetoiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luulen, että silloin, ei puhuttaisi viikonloppupäivystyksistä Kuhmossa ja Suomussalmella, vaan silloin puhuttaisiin jopa suurempien kokonaisuuksien lakkauttamisesta Kainuun alueella. Se tietäisi vielä pitempiä hoitomatkoja tai hoitoa ei saisi lainkaan Kainuun alueella. Alueen elinvoimaisuus ei ainakaan lisääntyisi kyseisillä järjestelyillä. Se tietäisi väestön pois muuttoa ja toimintojen alasajoa monella eri sektorilla. Kaikki tapahtuisi nopeasti.

Näissä kannanotoissa Kokoomus ei ole osoittanut halua tehdä yhteistyötä, jotta Kainuuta saataisiin rakennettua ja kehitettyä. Mieluummin revitään kuin rakennetaan, se näyttää olevan nyt Kokoomuksen linja.

Kainuun maakuntaa ei vaan pysty rakentamaan yksi eikä kaksi puoluetta. Kainuun rakentamiseen tarvitaan kaikkien puolueiden ja kuntien yhteisymmärrys sekä yhteistyö.

Kun kysymys on Kainuusta ja Kainuun tulevaisuudesta, ei ainakaan Kajaanin tai Kainuun tasolla esimerkiksi Perussuomalaiset ole kertoneet, mikä on puolueen kanta Kainuun tulevaisuuden osalta. Uskon, että Perussuomalaisilta löytyy ainakin puolueen puheenjohtajan kanta Kainuun tarpeellisuudesta. Voi vain arvata mitä Halla-aho tekisi Kainuulle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Meidän kannattaa miettiä, mitä ja minkälainen Kainuu sekä kunnat ovat, jos päätökset tapahtuvat muualla?

Tulevat kuntavaalit ovat erittäin tärkeässä osassa niin kuntien, kaupunkien kuin Kainuun maakunnan osalta.

Kaikki ovat varmaan samaa mieltä siitä, että Kainuun suuntaa on muutettava.

Voitto Määttä

Jos uusi henkilötunnus on väestötiedoissa ennen 26. helmikuuta, niin tieto siirtyy sieltä myös äänioikeusjärjestelmään eikä asiassa ole silloin mitään ongelmaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä