Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kuntien työpaikat tulevat vähenemään

Mikäli nykyinen kehitys Kainuussa jatkuu, julkisen sektorin työpaikat tulevat vähenemään ja eniten kuntasektorilla. Otsikko saa monen kavahtamaan ja eteenkin ne poliitikon jotka lupailevat kaikkea hyvää ja uljasta tulevaisuutta.

Nyt ajatellaan, että hyvinvointialueen perustaminen pelastaa kuntatalouden ja itsenäiset kunnat.

Hyvä tulevaisuus tehdään hyvillä valinnoilla ja päätöksillä. Kainuussa on yhteisillä päätöksillään saatava voimakas suunnan muutos.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pitää keskittyä työperäiseen maahanmuuttoon. Nostaa arvostusta perheen ja parisuhteen perustamiseen sekä työhön sitoutumisen ja ahkeruuden puolesta.

Muuttoaalto Kainuuseen pitäisi olla satoja henkilöitä vuosittain. Ehkä enemmistö voisi olla nuoria naisia, täyttämään avoimia työpaikkoja. Kuntien toimintaedellytyksiä pitäisi vakavasti miettiä, lopettaa hidastelu, tehdä ratkaisuja ja vähentää hallintoa.

Tällä hetkellä on työvoimapula monella alalla. Kaikilta osin en ole vakuuttunut avoimien työpaikkojen tarjonnasta. Työtunnit ja ansiotaso tarjonnassa ei riitä itsenäisen elämän aloittamiseen.

Johtavilla poliitikoilla ja valtuustoryhmillä on suuri vastuu, millaiseksi hyvinvointi alue kehittyy. Olen hämmästynyt, ettei käydä keskustelua tosiasioista faktapohjalta ja tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuntien asukasmäärät ratkaisevat, miten vahva hyvinvointialueesta kehittyy. Asukasmäärän kasvulla, nuorilla ja lapsilla luodaan tulevaisuutta. Kainuun asukasmäärän kasvu on varmin tae oman hyvinvointialueen säilymiseksi.

Kiitos niille puolueiden alue- ja piirijärjestöille, jotka ovat julkaisseet tavoitteensa Kainuun hyvinvointialueen tulevaan toimintaan sekä ehdokkaansa nimet tuleviin aluevaaleihin.

Kainuu Perussuomalaiset eivät ole julkaisseet mitään omaa ohjelmaa. Ei riitä, että kehutaan ehdokaslistojen olevan täynnä, kun kehittävä sisältö viestinnästä ja tulevaisuuden tavoitteista puuttuu.

Kehittävän yhteistyön sijaan on alkanut hyvinvointialueen valmistelutyöhön kohdistuva kiusanteko. Kainuussa ei ole yhtään ammattilaista hukattavaksi hyvinvointialueen valmistelutyössä. Tuollaisella politiikalla ei Kainuun olemassa olevia ja edessä olevia ongelmia ratkaista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki aluevaaliin ehdokkaaksi lähtevät ovat varmasti tarkasti tutustuneet hyvinvointialueen rahoitusmalliin ja sisäistäneet asian päätöksenteko tasolle.

Maakuntaverolla hyvinvointi alueen rahoitusta ei Kainuussa paranneta. Sotkamon kuntapäättäjät ovat sen tajunneet kuntaveroprosenttia päättäessään.

Toivo Kyllönen

Kajaani

Vauvaperheet kokoontuivat vauvapäivänä torille, missä jumpattiin ja pidettiin arpajaiset.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä