Mielipiteet

Lukijan mielipide: Ministeri Lintilä, älä pelkää EU:ta!

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sekoilee, niin kuin koko hallitus!

Toimittaja Matti Kankare (Almamedia) haastatteli Lintilää noin vuosi sitten. Otsikko kuuluu: "Ministeri ei lämpene sähkökeskustelulle."

Siinä Lintilä kertoo haastattelijalle, että "sähköverkkoyhtiöiden tuoton leikkaamisessa on kyse laskentamenettelystä ja se on puhtaasti puuttumista siihen, joka olisi riski taas, että menettely olisi ristiriidassa EU-tuomioistuinten kanssa".

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Saman uutisen loppuosassa todetaan että "Itävallassa on voimassa parlamentin (Suomessa eduskunta) säätämä laki, ...ja jossa kerrotaan, että EU-komissio ei ole silti katsonut näitä säädöksiä EU:n oikeuden vastaiseksi. Tämän todistaa mm. Energiaviraston juristina toiminut, nyt kansanedustajana toimiva Heikki Vestman (kok.).

Ministeri Lintilä (Yle.fi/uutiset) sanoo nyt , että " tulemme tekemään esityksen, jolla pystytään hillitsemään hintojen nousua".

Sitä hän vakuutteli myös torstaina 22.10. eduskunnan kyselytunnilla, mutta seuraavan päivän Helsingin Sanomissa 23.10.2020. uutisotsikko kertoo karua kieltä. Lintilä: sähkön siirtohinnat eivät tule laskemaan.

Uutisessa hän kertoo, että hänelle tulee paljon palautetta ja palautteen antajat toivovat, että heidän laskunsa alenisivat. Se ei valitettavasti ole realismia, Lintilä toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

En nyt ymmärrä, mitä hän sanoo. Hänhän sanoi kyselytunnilla, että tuo esityksensä eduskuntaan marraskuun alussa, mutta nyt näyttää olevan niin, että hän itse on jo päättänyt lopputuloksen ennen eduskunnan käsittelyä.

Vastuutonta!

Juhani Nissinen

Teppana

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä