Mielipiteet

Lukijan mielipide: Neljä seuraavaa vuotta on tehtävä muutoksia

Suomen julkinen sektori on jo pitkään elänyt yli varojensa, ja se on poliitikkojen valinta.

Velan kasvattajat ovat suuri uhka hyvinvoinnille. Valtion talousarvio on käytävä kohta kohdalta, tiukalla seulalla läpi ja poistettava rönsyt, joita talousasioissa vastuuttomassa arvomaailmassaan pyörivät poliitikot ovat päättäneet.

Heikosti perusteltuun rahan jakoon pitää puuttua tiukasti. Se on Suomen hallituksen ja eduskunnan tehtävä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Politiikassa pääsee pitkälle ilman taloustaitoa, yrittäjän ja kansalaisen hallitsematon velka vie tyhjän päälle nopeasti.

Nämä kuuden tunnin ja nelipäiväistä työviikosta jauhavat poliitikot palvelisivat isänmaataan parhaiten perustamalla yrityksiä. Tehkää aatteenne pohjalta yrityskulttuurin vallankumous.

Te voitte pyörittää yritystänne vapaasti, niin monta tuntia vuorokaudessa kun haluatte. Voitte tarjota firmastanne kaikki ne edut, mitä poliitikkona vaaditte ja lupaatte.

Hallituspuolueet ja poliitikot edelliseltä eduskunta kaudelta metelöivät tulevaisuudesta ja yhteiskunnan uudistuksista. Heistä suuri määrä istuu kuntien ja nyt myös alueiden valtuustoissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Missä ovat heidän tehokkaat ja tuloksia tuovat uudistukset? Kun valtionosuuksia lapiointiin kuntiin, valtion velkaa kasvatettiin ja lisäiltiin suuressa kuvassa viranhaltijoiden määrää.

Hyvinvointivaltion tulorahoitus velkarahalla on itsepetosta, hyvinvoinnin keskellä elävät poliitikot vähättelevät velan määrää.

Laskun tulevat maksamaan ne kansalaiset, jotka ahkeroivat töissä ja elävät omilla tuloillaan.

Nyt pitäisi aloittaa kuntahallinnon uudistukset.“

Suomen kunnissa taitavat olla kaikkein vanhoillisimmat ja valtaan takertuvimmat poliitikot.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuoden 2023 alussa ei tapahtunut yhtään kuntaliitosta. Suomessa on vuonna 2023 yhteensä 309 kuntaa, joista 108 käyttää itsestään kaupunki- ja 201 kunta-nimitystä.

Nyt pitäisi aloittaa kuntahallinnon uudistukset. Emme tarvitse 309:a kuntaa ja valtavaa hallintokoneistoa tuottamaan kuntien lakisääteisiä palveluja.

Kuntien työntuottavuutta voitaisiin parantaa vähentämällä johtoryhmiä ja jatkuvia kokouksia ja palavereita.

Kuntien monia toimintoja voitaisiin yhdistää ja hallinnollisesti ja päättää maakuntatasolla.

Kirjoittaja on kajaanilainen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä