Mielipiteet

Lukijan mielipide: Nyt on avoimen keskustelun aika – jokaisella tulee olla aito vapaus pohtia Nato-asiaa

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on kaikin tavoin tuomittavaa. Se on herättänyt meissä suomalaisissakin monenlaisia ajatuksia. Oma historiamme tulee mieleen ja sodan julmuus kauhistuttaa pitkän ajan kuluttuakin.

Jouduimme Ukrainan sodan alkaessa uuteen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen, ja samalla meidän tulee varautua muuttuviin sekä kasvaviin uhkiin. Tässä kohtaa tilannekuvan luominen ja päivittäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Tähän asti oma puolustuksemme, varautuminen, liittoutumattomuus ja tiiviit kahdenväliset yhteydet sekä kumppanuuksien luominen ovat olleet keinojamme välttää konflikteja. Riittävätkö nämä samat keinot enää?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt joudumme miettimään uusiksi kansallisen koskemattomuuden ja turvallisuuden ylläpitämisen. Puolustuksemme tulisi olla niin korkealla tasolla, että kynnys hyökkäämiselle olisi mahdollisimman korkea, jopa niin korkea, ettei sitä kukaan tulisi koskaan tekemään.

"Keskustan on oltava valmis kaikkiin turvallisuuden kannalta tarvittaviin ratkaisuihin sisältäen Nato-jäsenyyden."

Keskustan on oltava valmis kaikkiin turvallisuuden kannalta tarvittaviin ratkaisuihin sisältäen Nato-jäsenyyden. Luotan tässä asiassa täysin valtioneuvoston ja presidentin harkintakykyyn. Heille jaetaan ajankohtaisin tieto aiheesta sisältäen salassa pidettävääkin tietoa. Näin heillä on mahdollisuus perehtyä asiaan syvällisesti ja tehdä oikeita ratkaisuja kansakuntamme parhaaksi.

Ymmärrän keskustelun kiristymisen. Jokaisella tulee kuitenkin olla aito vapaus pohtia asiaa kantilta, jos toiselta. Tässä ei kukaan ole toistaan parempi ja kiihkoilu ei auta. Meillä on hyvät neuvot kalliit, ja tärkeintä olisi osata kansakuntana tehdä viisaita, oikeita ja pitkälle tulevaisuuteen kantavia ratkaisuja.

Kaiken keskiössä tulisi olla rauhan eteen tähtäävät päätökset. Muistammehan jokaisen antaa pohtia asiaa sillä tavoin, ettemme tukahduta poikkeavia mielipiteitäkään. Nyt jos koskaan on punninnan ja pohdinnan aika.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oma varautumisemme ja huoltovarmuus nousee aivan keskeiseksi asiaksi tässä koko Eurooppaa ravistelevassa kriisissä. Meidän tulee jokaisen yksilönäkin kantaa vastuuta varautumisen eteen. Jouten ei kannata olla, vaan toimeliaisuutta tarvitaan moneenkin suuntaan. Heikoimmassa asemassa olevista on huolehdittava ja yhteistyötä tarvitaan enemmän kuin koskaan

Kriisinsietokykyämme koetellaan tällä hetkellä. Turvallisista arjen rutiineista kannattaa pitää kiinni. Ajatuksia on hyvä suunnata tietoisesti voimaannuttaviin asioihin. Näin jaksamme paremmin tässä epävarmassa ajassa.

Anni Rimpiläinen

kaupunginvaltuutettu (kesk.),

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

eduskuntavaalien jäsenvaaliehdokas

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä