Mielipiteet

Lukijan mielipide: Onko Suomi ajettu taloudellisesti umpikujaan?

Suomen tiestö huonoimmassa kunnossa 30-vuoteen.

Tällainen uutinen pyöri mediassa maanantaiaamuna 23.5. Rahaa siis ei ole enää pitää teitäkään kunnossa – kestopäällysteet rapautuvat ja nyt suunnitellaan jo päällystettyjen teiden muuttamista takaisin sorateiksi.

Mitenkäs tässä nyt näin kävikään? Sanna Marinin (sd.) johtaman hallituksen aikana ei Suomi ole ollut köyhä eikä kipeä – rahaa on kylvetty eteläisen Euroopan hulttiovaltioille miljardi toisensa jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eihän vain ole käynyt niin, että suomalaisten työn tulokset on jaettu niille, jotka eivät ole millään tavalla osallistuneet potin kasvattamiseen. Onko Suomi ajettu taloudellisesti umpikujaan, josta ulospääsy on vain eräänlainen nälkäkuuri.

Kunnossa oleva tiestö on yksi tärkeä osa suomalaista infraa, joka nyt ja etenkin lähitulevaisuudessa käy yhä tärkeämmäksi muun muassa energiahuoltoa silmällä pitäen.

Me joudumme korvaamaan muun muassa Venäjän kaasua ja öljyä enenevässä määrin kotimaisilla energialähteillä – puulla ja turpeella ja nämä liikkuvat kumipyörillä. Jos tiestömme rapautuu ja menee raskaalle liikenteelle ajokelvottomaksi, olemme huutavassa hukassa.

Viimeistään nyt on Suomen hallituksen ja päättäjien herättävä ja alettava laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ymmärrän kyllä senkin, että onhan se mukava nuoren ministerin leuhottaa eurooppalaisten kollegoiden kanssa samoissa pöydissä ja tuntea olonsa arvokkaaksi – kun vielä kehuvat ja taputtelevat olalle, että olette Te suomalaiset ymmärtäväisiä, kun tajuatte sen, että on oltava solidaarisia ja globaaleja!

Pentti Kettunen

ex-kansanedustaja (ps.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä