Mielipiteet

Lukijan mielipide: Pirunvaaran hakkuista ja metsien hoidosta

Kajaanin ympäristölautakunta hyväksyi (26.5.) oikaisuvaatimukset, jotka koskivat Pirunvaaran, Olliskanvaaran, Heinimäen sekä Pirttimäen metsien käyttö- ja hoitosuunnitelmien hyväksymispäätöstä. Päätös syntyi äänin 6-4.

Itse olin teknisen johtajan esityksen kannalla, kuten kolme muutakin valveutunutta lautakunnan jäsentä. Tässä ratkaisu, johon mentiin tunne edellä.

Jos hakkuut olisi voitu tehdä alkuperäisen metsäsuunnitelman mukaan olisi tuloa tullut noin 450 000 euroa. Huhtikuun päätöksen jälkeen tulot olisivat olleet noin 100 000 euroa ja oikaisuvaatimuksen hyväksymisen jälkeen tulossa on lähinnä kuluja. Hakkuutulot ovat bruttona ilman uudistus ym. kuluja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen metsiä on hakattu kymmeniä vuosia, myös avohakkuitakin samoille alueille useampaakin kertaan, ja kas kummaa, siellä kasvaa edelleen metsää.

Hakkuusuunnitelmat oli tehty niin metsänhoitoa kuin luontoarvojakin kunnioittaen. Metsään on sijoitettu ja metsän on myös tarkoitus tuottaa omistajalleen tuloja, tässä tapauksessa kaupungille.

Pirunvaaran pienet avohakkuukuviot olisivat lisänneet metsän monimuotoisuutta, vuosien varrella luonnossa liikkujat näkisivät metsän kehittyvän.

Hyvä summa olisi ollut tulossa. Taloustilanteessamme metsänomistus toimii myös pankkina, puutavaran hinta on nyt hyvässä nosteessa ja sijoituksesta pitää ottaa myös välillä tuottoakin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kärjistäen ajattelen, että tämäkin summa voi jatkossa olla merkittävä, kun ajatellaan esim. monesti tapetilla ollutta Jormuan koulun jatkoa. Se, että tuolla summalla päästään Jormuastakin katsomaan metsää toiselle puolen kaupunkia, tuskin lämmittää Jormualla asuvien mieltä, tämä vaan esimerkkinä.

Ja kyllä, pidän itseäni luontoihmisenä, metsästelen ja tulee luonnossa liikuttua muutenkin, raivaussahankin kanssa.

Edelleen kärjistäen, oikaisuvaatimuksista ja perusteluista jää mieleen, että nyt mentiin pienen marginaaliryhmän mukaan, joka pääsee näreen juureen odottamaan inspiraatiota taiteelliselle pläjäykselle.

Pasi Kilpeläinen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valtuutettu,kuntavaaliehdokas (ps.)

Kirjoittajan mukaan Pirunvaaran pienet avohakkuukuviot olisivat lisänneet metsän monimuotoisuutta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä