Mielipiteet

Lukijan mielipide: Vastuun kantaminen ja Toivo Kyllönen

Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana en malta olla kommentoimatta varavaltuutettu Toivo Kyllösen (KS 9.11.) kirjoitusta.

Aivan ensimmäiseksi kiitän varavaltuutettu Toivo Kyllöstä kaikista niistä mielipiteistä ja ajatuksista, joita hän on muutamien viime vuosien aikana maailmaan suoltanut. Ikäväkseni hän on tehnyt sen kuitenkin ainoastaan lehtien palstoilla, sen sijaan että olisi osallistunut vaaleissa valittuna luottamushenkilönä Kajaanin kaupungin päätöksentekoon.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa 98 kajaanilaista luotti Toivo Kyllöseen antaen tälle äänensä ja näillä äänillä hän tulikin valituksi perussuomalaisten ensimmäiseksi varavaltuutetuksi Kajaanin kaupunginvaltuustoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joudun tuottamaan ikäväkseni näille kaikille 98 kajaanilaiselle pettymyksen toteamalla sen kiistattoman tosiasian, ettei Toivo Kyllönen ole kuluneella valtuustokaudella osallistunut yhteenkään Kajaanin kaupunginvaltuuston kokoukseen.

Hän on ainoastaan yksiselitteisesti ilmoittanut kaupungintalolle, ettei hän aio tällä valtuustokaudella osallistua varavaltuutettuna yhteenkään kaupunginvaltuustoon kokoukseen.

Näin ollen ainoa Toivo Kyllöseen liittyvä toimi Kajaanin kaupunginvaltuustossa on se, kun Kajaanin perussuomalaisten valtuustoryhmä ilmoitti valtuustokauden alkumetreillä erottaneensa varavaltuutetut Toivo Kyllösen ja Jussi Y. Hyryn valtuustoryhmän jäsenyydestä.

Toivo Kyllönen toteaa kirjoituksessaan aivan oikein, että "Kajaanin asukkailla ei ole varaa epäonnistua valtuutettujen valinnassa ensi keväänä". Olen asiasta tismalleen samaa mieltä. Jokaisen äänestäjän kannattaa aidosti pohtia, antaako äänensä ihmisille, jolla on aito halu osallistua päätöksentekoon, kantaa vastuuta ja toimia arvojensa sekä periaatteensa mukaisesti kajaanilaisten parhaaksi vaiko sellaiselle ihmiselle, jolla ei ole pienintäkään halua vastuun kantamiseen ja päätöksentekoon osallistumiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lopuksi tahdon kannustaa kaikkia kajaanilaisia osallistumaan aktiivisesti oman kotikaupunkinsa kehittämiseen, seuraavat kuntavaalit häämöttävät vajaan puolen vuoden päässä.

Miikka Kortelainen

kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

(vas.)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä