Lukijan mielipide: Vihervasemmistohallitus hävittää maa- ja metsätaloustuotantomme
Nykyinen vihervasemmistohallitus kohdistaa maa- ja metsätaloustuotantoon lyhyellä ajalla rajoituksia ja leikkauksia, jotka voimakkaasti alasajavat maakuntien elinmahdollisuuksia.
Aseiksi on otettu ilmastonmuutos ja biodiversiteetti, joiden varjolla maa- ja metsätaloustoiminnan edellytykset sammuvat Suomessa.
Suomessa turve luokiteltiin arvalla päästökaupan maksujen kannalta kohtalokkaasti fossiiliseksi polttoaineeksi, vaikka esimerkiksi Ruotsissa se on uusiutuvien joukossa.
Maailman mittakaavassa suomalaisen alasajettavan turpeen hiilipäästöt ovat mittakaavaltaan pelkkä muru esimerkiksi saksalaisten kivihiilen käyttöön verrattuna.
Tuotantokustannusten nousu ja maataloustukien supistaminen Suomen ilmastossa sekä EU:n ylimitoitetun byrokratiasäännösten tarkka valvonta pudottavat rajusti maatilojemme määrää.
Suomessa elintarvikkeiden omavaraisuusaste nykyisestä 70 prosenttista laskee roimasti, joka korvautuu tuonnin lisääntymisellä nostaen ruuan hintaa. Toimenpiteiden seurauksena syömme jatkossa hollantilaista hormonipossua täydennettynä geenimanipuloiduilla glyfosaatin kestävillä viherpöperöillä.
Metsien ylenmääräisellä suojelulla ja taloudellisia toimenpiteitä rajaamalla ajetaan metsätaloustuotanto kanveesiin.
ST-ykkösen perustaja Mika Anttonen , sekä Sammon ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos ottivat äskettäin tv-ohjelmissa kantaa nykyisen hallituksen päätöskuvioihin koskien metsätaloustoimia Suomessa. He kertoivat metsien hoidon seurauksina biomassan määrän ja biodiversiteetin vahvistuvan metsissämme siihen nähden, jos kaikki olisivat yksimuotoisia ikimetsiä.
Myös ilmastonmuutoksen torjumiseen panokset pitäisi suunnata globaalehin tekoihin. Suomen alasajamisella tuhoamme vain itsemme, jonka vaikutus ilmastonmuutokseen jää pelkäksi näpertelyksi.
Mutta mitäpäs se verorahoista elantonsa saava urbaani cityvihreä välittää edellä mainittujen toimenpiteiden seurauksista. Eikä roimasti lisävelkaa ottanut vihervasemmistohallituskaan enää jatkossa vastaa tekosistaan.
Aulis Korhonen
Sotkamo
Kommentit
Jätä kommenttiJoku
21.10.2021 19:54
YK ennusti, että fossiilisien polttoaineiden käyttö lisääntyy vuoteen 2040 asti.
Euroopassa fossiilisten polttoaineiden käyttö lisääntyy vuoteen 2030 asti.
Jotta EU:n tavoitteisiin päästäisiin pitäisi hiilen käyttöä pienentää 11% vuosi, öljyn 4% ja kaasun 3%.
Suomessa vihervasemmisto ajaa Suomen 50-luvulle.
phiinaakhao
21.10.2021 8:57
”Suomessa turve luokiteltiin arvalla päästökaupan maksujen kannalta kohtalokkaasti fossiiliseksi polttoaineeksi, vaikka esimerkiksi Ruotsissa se on uusiutuvien joukossa.”
Täysin virheellinen väittämä. Sillä, onko turve EU:hun kuuluvassa maassa luokiteltu uusiutuvaksi vai ei, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kohdistuuko turpeeseen EU:n päästökauppamaksu eli se kohdistuu joka tapauksessa. EU:hun ei voi kuulua kuulumatta myös sen päästökauppaan ja turpeen kuuluminen päästökaupan piiriin on määritelty päästökauppadirektiivissä, jota yksittäisen maan mielipiteet eivät muuta.
Ruotsissa turve taitaa tosiaan olla kansallisella luokittelulla hitaasti uusiutuvaa, mutta siellä sen energiakäyttö on jo nyt murto-osa Suomeen verrattuna.
Väärin perustein
20.10.2021 19:22
On tämä surullista, kun Maakuntakiimassa ollut kepu meni hallitukseen ja muuttui vihreämmäksi kuin vihreät. Kepu vedättää rahaa roppakaupalla tuolla vihermyötäilyllä. Esim. Joutomaiden metsitys.
Tukea annetaan 1900-2400 euron verran /ha kun puuntuotantoon kelpaamattomia alueita yritetään metsittää.
Mikä se sellainen ”tuki” on joka on vähintään 3-4 kertainen todellisiin kustannuksiin verrattuna?(puhallus) Kyllä siinä rahan ahneet on nyt ”härillään” vihreiden suuntaan kun sieltä lyödään rahastusideat suoraan tukipuolueen lapaan. Syöttö napsahtaa kohilleen.
Seteliselkärankaiset
21.10.2021 8:31
Korjaus em. Tuki on 1500 +450+450=2400€ (kylvämällä) Ja (istuttamalla) 1900+450+450= 2800 Euroa /ha.
Tulee siinä ”hiilinielulle” hintaa. Kokonaiskustannus minimissään On 300000000.
Komesataa miljoonaa. Menee kankkulan kaivoon. Tai lahjarahana toivottomalle hankkeelle. Tämä on ilmeiseti Suomen ennätys. Kun tuki ylittää moninkertaisesti Kustannukset niin kyse on Lahjonnasta Tai yrityksestä rahalla vaikuttaa poliittisen ideologin eteenpäin viemiseen. Itse pidän tällaista ”lain suojassa tehtynä törkeänä kavalluksena)
tukea tuen päälle
20.10.2021 14:57
Niin paljon kuin maatalouteen eri keinoilla laitetaan rahaa on tällaiset kirjoitukset enemmän kuin absurdeja ja sen kirjoittaja tietänee itsekin.
Hoidetaan asiat yhdessä
20.10.2021 13:44
Turpeen tuotannon vertaaminen saksalaisten kiivihiilen käyttöön on sikäli hyvä huomio, että ennakkotietojen mukaan Saksan tuleva hallitus aikoo kieltää kivihiilen käytön. Suuruusluokka on tosin on merkittävästi toinen.
YLEn ohjelmassa vihreiden ympäristöministeri ja kepulainen maatalousministeri olivat kovin yksimielisiä tavoitteesta vähentää maatalouden hiilidioksidipäästöjä. Molemmat perustelivat näkemyksiään MTK:n esittämillä suunnitelmilla. Päästövähennykset voisivat olla 30 % vuoteen 2035 mennessä. Hintalappu oli maatalousministerillä tosin mellevät 500 miljoonaa. Mutta hyvä, kun tavoitteesta ollaan yhtä mieltä. Jos tästä hallitus pääsee sopuun niin se on merkittävä asia. Varsinkin, kun kokoomuksen puheenjohtaja Orpo ilmoitti, ettei kokoomus aio ryhtyä perääntymään asetetuista ilmastotavoitteista.
Lopuksi. Enpä ole ennen kuullutkaan, että joku Suomessa olisi vaatinut kaikki metsät ikimetsiksi. Edes elokapinallisten. Ja maatilojen määrä on ihan markkinaehtoisesti Suomessa vähentynyt jo pitkään. Tuotanto ei juurikaan. 50 % suomalaisista tiloista tuottaa 80 % suomalaisista elintarvikkeista. Siinä syy.
Joku
20.10.2021 12:24
Vihervasemmisto ajaa Suomen 50-luvulle ja omavaraisuuden alas.
Turve on Lipposen äänellä ei uusiutuvaa. Kun sähkön hinta on ensi talvena 3-4 kertainen kannattaa kaukolämpövoimaloiden tehdä sähköä turpeella ehkä on pakkokin. Tuulivoima tuottaa 1% tarvittavasta sähköstä pakkasilla.
Näin siinä on käynyt
20.10.2021 11:21
Vuosikymmeniä on maatalouden tilanne käynyt koko ajan huonommaksi. Siitä huolimatta vaikka keskustapuolue on ollut tänä aikana monessa hallituksessa mukana. Jopa pääministeripuolueena.
Näköjään keskustapuolueelle on äänet kelvanneet, mutta maaseudun ja maakuntien asia ei ole keskustapuoluetta kiinnostanut yhtään.
Nyt keskustapuolue on suotunut korottamaan polttoaineiden veroja ja nämä verojen korotukset osuvat voimakkaimmin maakunnisssa ja maseudulla asuviin ihmisiin.