Mielipiteet

Lukijan mielipide: Vuosankaan uusi puolustusteollisuuden Nokia?

Kainuun liiton infotilaisuus “NATO, itäraja ja Kainuu” toi erittäin mielenkiintoisia mahdollisuuksia esille kunnille, yrityksille ja oppilaitoksille.

Nato tuo mukanaan merkittävät rahoitusmahdollisuudet suoraan tai liittolaismaiden omien investointien kautta. Tämä voisi esimerkiksi tarkoittaa, että varastointi, puolustusteollisuuden testaustoiminta ja kansainvälisten joukkojen harjoittaminen maakunnassa kasvaa merkittävästi.

Tuleeko Vuosangan harjoitusalueesta puolustusteollisuuden uusi Nokia?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnat tulevat hyötymään rakennusprojekteista, yritykset palvelukysynnästä ja paikallisten oppilaitosten näkyvyys nousee kohisten.

Turvallisuus ja maanpuolustus ovat aallonharjalla vallitsevan maailmantilanteen vuoksi.

Kainuusta on mahdollista tulla kokoaan suurempi turvallisuuspolitiikan rakentaja ja mahdollistaja.

Investoinnit parantavat maakunnan elinvoimaa ja itärajan kuntien turvallisuus nousee aivan uudelle tasolle. Tätä varmasti rajanpinnan asukkaat kaipaavat ja haluavat, että mahdollisuus koko Suomen asutettuna pitäminen säilyy.

Kainuusta on mahdollista tulla kokoaan suurempi turvallisuuspolitiikan rakentaja ja mahdollistaja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sodankuvassa on myös tapahtunut muutoksia ja se heijastuu seuraavasti. Muutamat rajapinnan Nato-maat ovat muuttaneet omaa linjaansa puolustuksen suhteen. Tämä tarkoittaa vihollisuuksien pysäyttämistä suoraan rajan pinnalle, eikä maata anneta yhtään - toisin kuin aikaisemmin on ajateltu.

Ukrainan sota on osoittanut, että viholliselta takaisin vallattu maa tuhoutuu kahdesti ja elinmahdollisuuksien toteuttaminen kansalaisille on erittäin hidasta, kallista ja vuosikymmeniä kestävää.

Haluammeko, että vihollinen kohdataan heti vai annammeko rajakylien palaa elinkelvottomaksi jättömaaksi?

On tärkeää luoda turvallisuusympäristö, joka tukee maakunnan elinkeinoja ja puolustusta helpottavia ratkaisuja.

Onneksi puolustusvoimat ja liittolaisemme tarjoavat työkalut ja toimenpiteet tämän estämiseksi. On tärkeää luoda turvallisuusympäristö, joka tukee maakunnan elinkeinoja ja puolustusta helpottavia ratkaisuja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuntien päättäjien tulee toimia rohkeasti ja varmistaa omien kansalaisten turvallisuus tilanteessa kuin tilanteessa.

Poliittisen päätöksenteon merkittävyys kasvaa ja tahtotilaa tullaan testaamaan. Emme voi tuudittautua epärealistisiin odotuksiin ja toiveisiin itäisen naapurimme kehityksen kulusta, vaan valmistaudumme pahimpaan.

Suomalaiset ovat siitä merkittävässä asemassa, että olemme aina varautuneet eskalaation mahdollisuuteen ja näitä liittolaisemme tarkastelevat omien kansalaisten turvallisuuden parantamiseksi.

Ei ole syytä pelkoon, vaan tärkeintä on keskittyä kansakuntamme vahvistamiseen sen kaikilla osa-alueilla.

Kirjoittaja on kajaanilainen kaupunginvaltuutettu (ps.).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä