Mielipiteet

Lukijan mielipide: Yhteiskuntaolojen kurjistaminen perussuomalaisille herkkua

Ex-kansanedustaja Pentti Kettusen (ps.) mielipidekirjoituksessa Yhteiskuntaolojen korjaaminen vasemmistolle myrkkyä (KS 21.10.) ei löytynyt valtiomiesmäisyyttä edes rivien välistä.

Hänen mielestään ”vihervasemmisto huutaa kurkku suorana”, kun se yrittää kritisoida nykyhallituksen politiikkaa.

Jos se, että yrittää pitää tavallisen suomalaisen puolta, on huutamista, niin mielelläni olen huutavan ääni korvessa. Kettunen ilmeisesti haluaa, että asiat pitäisi hyssytellä kabinettien kätköissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaikka Kettunen muuta väittää, niin oikeistohallitus ei suinkaan ole vähentämässä valtion velanottoa, vaan päin vastoin lisäämässä, ensi vuonnakin otetaan uutta velkaa yli 11 miljardia. Se on tekemässä sellaisia ”uudistuksia”, jotka lisäävät eriarvoisuutta ja heikentävät yhteiskunnan taloudellista ja sosiaalista kestävyyttä. Kyllä tämän on jo kapitalistinenkin tiedemies tunnustanut.

Oikeistohallitusta kiinnostaa vain eliittikumppaneiden tukeminen ja työväestön etuuksien ja oikeuksien kurjistaminen. Kyllä siinä kainuulainen perusduunarikin on ihmeissään, kun valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) komennuksessa ollaan heikentämässä niin ansiosidonnaista työttömyysturvaa, työntekijöiden lakko-oikeutta kuin irtisanomissuojaa.

Ehkä Kettunen on sitä mieltä, että kyllä työläinen potkunsa ansainnut, ilman perusteitakin. Kyllä perussuomalaistakin palkansaajaa kummastuttaa, että eihän tässä näin pitänyt käydä.

Eihän kyse ole tietenkään siitä, ettei säästöjä tulisi tehdä, vaan siitä että niitä tehdään oikeudenmukaisesti ja ihmisarvoa kunnioittaen. Perussuomalaisten politiikka vaikuttaa seteliselkärankaiselta politiikalta, joka on unohtanut lähiöissä ja sorateiden varsilla asuvat kansalaiset, mutta tukee verohelpotuksin rikkaiden etuja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jostain ihmeen syystä Kettunen oli kiinnostunut mielipiteestäni vasemmistonuorten poliittisesta ohjelmasta ja sosialismista.

Tässä ajassa on tärkeämpiäkin asioita ratkaistavaksi alkaen pienituloisten, opiskelijoiden, vammaisten, yksinhuoltajien ja työttömien toimeentulon ja hyvinvoinnin haasteista.

Eihän sekään ole tärkeää, onko Kettunen samoilla linjoilla esimerkiksi puoluetoverinsa Jussi Halla-ahon Scriptan vieraskirjan kirjoituksista. Kun esimerkiksi ikäihmisten palvelut ovat kriisissä hyvinvointialueilla, niin on jopa loukkaavaa samaan aikaan keskustella lillukanvarsista.

En tietenkään kannata sellaista sosialismia, jossa tuotantovälineiden pitäisi olla valtion omistuksessa. En myöskään kannata fasismia tai etnonationalismia, joita jotkin Kettusen edustaman puolueen jäsenet ovat julistaneet kannattavansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näinä kuohuvina sotien, katastrofien ja ympäristökriisien aikoina tarvitsemme ihmisyyttä ja ihmisarvoa kunnioittavaa politiikkaa, emme hädässä ja vaikeissa elämäntilanteissa olevien kansalaisten avuntarpeen oikeutuksen kyseenalaistamista ja palvelujen leikkaamista.

Jari Lindh (vas.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä