Mitä kannattaa ottaa huomioon matkalaukun valinnassa?

Matkalaukku täytyy valita käyttötarpeen mukaan. Lyhyelle kaupunkilomalle tarvitaan erilainen laukku kuin pitkälle laskettelulomalle. Matkalaukkuun kannattaa panostaa, sillä hyvä laukku tekee matkustamisesta huolettomampaa ja mukavampaa. Kotimaisesta Laukkuni.fi-verkkokaupasta löydät ison valikoiman laadukkaita matkalaukkuja kaikkiin tarpeisiin nopealla toimitusajalla.

Näin valitset matkalaukun koon

Oikean kokoinen matkalaukku on avain mukavaan ja vaivattomaan matkustamiseen. Matkalaukkujen koot vaihtelevat. On tärkeää valita laukku, joka vastaa matkasi tarpeita. Yleisesti ottaen matkalaukut jaetaan karkeasti kolmeen kokoluokkaan: pieni (noin 69 cm, noin 70 litraa), iso (noin 75 cm, noin 90 litraa) ja superiso (noin 82 cm, noin 110 litraa). Lentolaukku on puolestaan vielä pientä matkalaukkua pienempi laukku. Lentolaukku on mitoitettu siten, että sen saa ottaa matkustamoon mukaan käsimatkatavarana.

Pieni matkalaukku on loistava valinta lyhyille matkoille ja kevyesti pakkaaville matkailijoille. Se sopii yhden henkilön viikon matkalle, jos et tarvitse paljon vaatteita, talvivaatteita tai harrastusvälineitä. Pienempi matkalaukku on myös kätevä kaupunkikohteisiin ja julkisiin kulkuvälineisiin.

Iso matkalaukku on yleisin vaihtoehto. Se sopii perheille tai kahdelle matkustajalle. Usein mukana on lisäksi pienempi laukku käsimatkatavaroille. Iso matkalaukku tarjoaa riittävästi tilaa vaatteille, kengille ja muille matkatavaroille, ja se on usein riittävän tilava pidempiäkin matkoja varten.

Todella iso matkalaukku on paras valinta, kun suunnittelet pitkää matkaa ja haluat ottaa mukaan vain yhden laukun. Superisojen laukkujen kanssa on tärkeää tarkistaa lentoyhtiön painorajoitukset sekä matkalaukkujen kokorajoitukset, jotka ilmoitetaan yleensä matkalaukun ulkomittoina.

Monta materiaalivaihtoehtoa

Jokaisella matkalaukkumateriaalilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Suurin osa matkalaukuista valmistetaan kovista materiaaleista, mutta kankaisiakin laukkuja on edelleen saatavilla. Kankainen matkalaukku on kevyt mutta tarjoaa paljon vähemmän suojaa kuin kovapintainen laukku.

Polypropeeni on suosittu valinta, sillä se on melko kevyt, kestävä ja edullinen. Materiaali on kuitenkin naarmuuntuva. ABS-muovi on edullinen, mutta ei yhtä iskunkestävä kuin muut materiaalit. Polykarbonaatti on keskihintainen vaihtoehto. Se on myös kevyt ja kestävä materiaali, mutta ei yhtä iskunkestävä kuin polypropeeni.

Alumiiniset matkalaukut ovat tyylikkäitä ja kestäviä. Ne sopivat matkailijoille, jotka arvostavat laatua ja tyyliä. Alumiinisen laukun ongelma on sen paino, joka voi aiheuttaa ongelmia lentoyhtiöiden painorajoitusten kanssa.

Huipputyylikäs pinkki Ted Baker matkalaukku on sekä iskunkestävä, että katseenkestävä.

Erilaisia sulkemismekanismeja ja pyöriä

Yleisin matkalaukun sulkemismekanismi on vetoketju, jota on helppo ja kätevä käyttää. Vetoketjut ovat yleensä kestäviä ja pitävät matkatavarasi suojattuina. Toinen vaihtoehto on lukolla suljettava matkalaukku. Tällainen laukku voidaan sulkea lukolla kolmelta sivulta, mikä lisää turvallisuutta ja estää luvattoman pääsyn matkatavaroihisi. Lukolla suljettava matkalaukku on tiivis, joten sen sisälle ei pääse livahtamaan ötököitä.

Pyörät ovat tärkeä osa matkalaukun toimivuutta ja liikuteltavuutta. Nykyaikaisissa matkalaukuissa on tavallisesti neljä pyörää, jotka tekevät laukun kuljettamisesta helppoa. Joissain laukuissa on tuplapyörät jokaisessa kulmassa, jolloin laukku liikkuu vielä entistäkin sulavammin erilaisilla pinnoilla.

Matkalaukun sisus - pidä tavarat järjestyksessä

Kun matkalaukun sisätila on suunniteltu hyvin, tavaroiden järjestely ja pakkaaminen on nopeampaa. Vaatteet pysyvät hyvässä järjestyksessä ja löydät tarvittavat asiat laukusta helposti.

Joissain laukuissa on kiinnitysremmit, jotka pitävät vaatteet paikallaan. Erilaiset taskut tarjoavat kätevät paikat pienille esineille ja auttavat pitämään laukun järjestyksessä.

Varaosat pidentävät matkalaukun käyttöikää

Varaosien saatavuus ei ehkä ole ensimmäinen asia, johon kiinnität huomiota matkalaukkua valitessasi, mutta se voi osoittautua erittäin tärkeäksi tekijäksi, kun laukku on ollut käytössä jo jonkin aikaa. Kun valitset laukun, johon saa varaosia, voit korvata vaurioituneet osat uusilla, jolloin et joudu ostamaan aina uutta matkalaukkua.

Matkalaukun pitkä takuuaika voi viitata siihen, että valmistaja tarjoaa laukkuun varaosia pidemmän aikaa. Löydät varaosia todennäköisemmin matkalaukkuun, jonka takuuaika on 10 vuotta kuin laukkuun, jonka takuu on vain muutaman vuoden mittainen.

Mieti omia matkustustottumuksiasi ja matkalaukun käyttötarkoitusta. Kuinka usein matkustat ja millaisissa olosuhteissa? Jos matkalaukku altistuu kovalle kulutukselle, varaosien saatavuus voi olla tärkeää. Jos taas matkustat harvoin, varaosien puuttuminen ei ehkä ole iso huolenaihe.

Musta pieni Ted Baker matkalaukku.