Viihde

Päivän leffapoiminnat: Reeves antaa pahalle pikkusormen lakijännärissä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Paholaisen asianajaja

 Al Pacinolta sujuvat sekä pirulliset virnistykset että karjahtelut, jotka saavat tapetit irtoilemaan. Kumpaistakaan lajia ei pitänyt puuttuman myöskään Taylor Hackfordin elokuvasta. Yllätyskäänteitä kyllä riittää, kun nuori lakimies Keanu Reeves pääsee ylellisen elämän makuun pirullisen konkarijuristin toimistossa. Lakijännärin teräksenhohtoisiin kulisseihin on piilotettu melkeinpä keskiaikainen moraalitarina ja -saarna. (USA 1997)

Sub klo 21.00

Manhattan

★★★★★ Rakastetut voivat vaihtua, mutta kotikaupunki on ja pysyy. Woody Allenin rakkaudentunnustus New Yorkille esittelee suurkaupungin hehkeimmät kasvot ja tasoittaa haikeuden hetket säveltäjä George Gershwinin ja kuvaaja Gordon Willisin upeilla saavutuksilla. Ohjaaja esittää juutalaiskodin huumorimiestä, jolla alkavat olla vitsit vähissä elämänsä naisten kanssa. Näitä esittävät Diane Keaton , Meryl Streep ja Mariel Hemingway . (USA 1997)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yle Teema & Fem klo 12.00

Kill Your Darlings

 Daniel Radcliffe on Harry Pottereiden jälkeen ehtinyt esittää sekä tyttöystävän murhasta epäilytä sarvipäätä että suolistokaasuja päästelevää vainajaa. Reippaisiin irtiottoihin noitapojan roolista kuuluu myös John Krokidasin elokuvan nuori beat-runoilijan alku Allen Ginsberg . Kiihkeää sukupolvikuvausta täydentävät Dane DeHaan , Ben Foster ja Jack Huston Lucien Carrin , William S. Burroughsin ja Jack Kerouackin rooleissa. (USA 2013)

Hero klo 21.00

Pirullinrn konkariasianajajasta (Al Pacino) ottaa huippujuristin (Keanu Reeves) suojiinsa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä