Parhaimpia hybridiautoja vuosille 2024 ja 2025

Autoteollisuudessa hybridiautoilla on paljon menestymisen mahdollisuuksia lähivuosina. Ne yhdistävät perinteisten autojen mukavuuden ennennäkemättömään polttoaineen säästöön. Viime vuosina automarkkinat ovat suuntautuneet kestävään tulevaisuuteen tarjoten kuluttajille erilaisia vaihtoehtoja energiasäästöön ja mukavuuteen yhdistettyinä. Esimerkki säästöstä ja mukavuudesta löytyy helposti ja intuitiivisesti niin autoista kuin parhaista merkkien osista erikoistuneilta alustoilta, kuten esimerkiksi Ovokolta, jossa voit löytää Audi-, Volkswagen-, Volvo-, Audi- tai BMW-varaosia.

Tässä artikkelissa luettelemme parhaat hybridiautot ostettavaksi vuosina 2024 ja 2025.

Toyota Prius

Viimeisin Toyota Prius on ehdottomasti yksi tyylikkäimmistä valmistetuista hybridiautoista, ja se on myös paljon tehokkaampi suorituskyvyn suhteen kuin sen edeltävät mallit. Polttoaineen säästö on poikkeuksellista, yltäen yli 0,05 litraan per kilometri. Kompromissit ovat kuitenkin rajoitettu tila matkustajille ja täten rajoitettu käyttö, jos perhe on suuri. Huolimatta tästä, moottorin vaihto bensiinistä sähköön on erittäin sujuvaa, ja siksi se on erinomainen valinta, jos harkitset hybridiauton ostamista. Tämän mallin hinta on noin 30 000 euroa.

Kia Sportage Hybrid

Yksi suurimmista haitoista, kun valitaan SUV, on vähäinen polttoaineen säästö. Mutta Kia Sportagessa tämä ongelma on poistettu, tuoden päinvastoin suuremman säästön kuin tavallisilla autoilla. Kia Sportage Hybrid tarjoaa mukavuutta joka osa-alueella. Ajaessa voi huomata, kuinka tilavat sen sisätilat ovat ja kuinka sen toiminnot ovat erittäin teknisiä. Kian moottori tarjoaa erinomaista sujuvuutta siirryttäessä sähkö- ja bensiinikäyttöön, ja lisäksi se on erittäin hiljainen myös erittäin suurilla nopeuksilla. Sen hinta vaihtelee 28000–37000 euron välillä lisävarusteiden mukaan.

Chrysler Pacifica Plug-in Hybrid

Pistokehybridiajoneuvoilla on suuri akkupakkaus, joka latautuu suoraan. Tällä tavoin ne pystyvät tarjoamaan ennennäkemätöntä autonomiaa verrattuna muihin hybridiautoihin. Chrysler Pacifica edustaa yhtä parhaista vaihtoehdoista näiden ehtojen suhteen. Lisäksi se on paras valinta, kun puhutaan 7-paikkaisista minivanista. Tämän mallin sähkömoottori mahdollistaa 50 kilometrin autonomian ilman pisaraakaan bensiiniä, mikä mahdollistaa erinomaisen säästön. Sisätilat ovat erittäin mukavat suuren tilan vuoksi ja tarjoavat erinomaisen 360 asteen näkyvyyden. Hinta vaihtelee noin 60 000 euron välillä.

Hyundai Tucson Plug-in Hybrid

Tucson Plug-in Hybrid on helppo ajaa ja tarjoaa erinomaisen sähköisen autonomian. Yksi syy siihen, miksi ostajat epäröivät sähköauton ostamista, on perustava sähköautomaation pelko, mutta tämän auton tapauksessa se on yksi parhaista vaihtoehdoista tarjoten sähkökokemuksen ilman jatkuvaa lataamisen ahdistusta. Arvioidaan, että sen sähkömoottorilla voi ajaa jopa 50 kilometriä täysin sähköllä, mikä lähestyy keskimääräistä päivittäin ajettavaa kilometrimäärää. Lisäksi se on erittäin mukava monien istuimen kallistuskulman ansiosta, jotta se voidaan mukauttaa kaikkiin tarpeisiin ja myös pidemmille matkoille mukavasti. Multimediajärjestelmä on intuitiivinen, ja herkät ohjaimet mahdollistavat nopean pääsyn ohjauspaneeliin välttäen pitkiä häiriöitä. Polttoainetta kuluu noin kuusi litraa sataa kilometriä kohden. Hinta nousee noin 44 000 euroon.

Lexus ES 300h

Lexus ES 300h pystyy yhdistämään korkean polttoaineen tehokkuuden ja ylellisyyden. Sen eduksi voimme mainita mukavat sisätilat, erinomaisen ajettavuuden ja polttoainesäästön. Auton yksi miinuspuoli on suhteellisen verkkainen kiihtyvyys. Lexus on kuitenkin yksi parhaista valinnoista kilpailijoihinsa verrattuna, kun tarkastellaan tehoja kaikilla kierrosalueilla. Tämän sedanin hinta vaihtelee 43000–5000 euron välillä.

Mercedes-Benz S-Class Plug-in Hybrid

Mercedes on ottanut hybridimallin pohjaksi parhaimman sedan-mallin ja on luonut siihen lisää tehoja sekä nopeutta. Tämä pistokehybridi versio antaa vaikuttavan 500 hevosvoiman tehon ja sillä voi ajaa kohtalaisen pitkästi pelkällä sähköenergialla. Tämän auton nopean lataustoiminnon ansiosta se voi ladata jopa 80 % akusta vain 20 minuutissa. Se on erittäin vaikuttava tulos. Sisätilat ovat upeita, mutta sen sisäiset teknologiat ovat vähemmän intuitiivisia ja niiden käytön opettele vie aikaa. Hinta on korkein tässä luettelossa, noin 120 000 euroa.