Partaöljy on kuivan parran pelastaja

Partaöljy on viime vuosina päätynyt monen parrakkaan päivittäiseen käyttöön. Partaöljy toimii monenlaisille parroille, oli parta sitten kuiva, hauras tai ohut.

Partaöljyn käytöllä voidaan myös tehostaa parran kasvua, kun öljyn mukaan on sekoitettu karvan kasvua lisääviä ainesosia.

Tässä artikkelissa perehdymme partaöljyjen maailmaan ja annamme vinkkejä, joiden avulla voi löytää juuri itselle sopivan partaöljyn.

Partaöljy on sekoitus valikoituja öljyjä

Partaöljy on yhdistelmä erilaisia öljyjä. Syvemmän sukelluksen partaöljyjen kemialliseen koostumukseen antaa Hairlust ja kertoo hyvän luonnollisen partaöljyn koostuvan kantaöljyistä, eteerisistä öljyistä sekä kasviuutteista.

Monien mielessä partaöljy sekoittuu usein partavoiteeseen - onko kyseessä sama tuote? Tuotteet ovat toki samankaltaiset, mutta ne sopivat eri tilanteisiin. Siinä missä partaöljyn pohjana on öljy, esimerkiksi avokadoöljy, on partavoiteen pohjalla voi, usein sheavoi. Molemmat tuotteet pehmentävät partaa, kosteuttavat parran alla olevaa ihoa ja auttavat pörröisen ja kurittoman parran taltuttamisessa. Partavoide on kuitenkin paksumpaa ja toimii erinomaisesti pidemmän parran muotoiluun. Partaöljy taas sopii kaikille parroille kosteuttamaan ja kasvua buustaamaan.

Partaöljyn käytön hyödyt

Partaöljyn käyttö kannattaa, vaikka ei erityisesti partahifistelijä olisikaan. Partaöljy kosteuttaa sekä partakarvaa että sen alla olevaa ihoa ja tekee parrasta paremman näköisen. Se pehmentää haurasta ja kuivaa partaa ja auttaa palauttamaan luonnollisen kosteustasapainon. Jos kärsii kutinasta, partaöljyn eteeriset öljyt voivat rauhoittaa ihoa ja sen kutinaa. Eteeriset öljyt ja vitamiinit, kuten biotiini ja E-vitamiini ravitsevat partaa. Partaöljy toimii myös tuoksuna, jota voi kokeilla partaveden sijaan.

Parhaan partaöljyn metsästys

Markkinoilla on nykyisin laaja kirjo partaöljyjä, joiden joukosta voi olla vaikea valita juuri itselle sopivaa tuotetta. Yksi tärkeimmistä kriteereistä partaöljyn valinnassa on sen luonnollisuus. Partaöljy on tuote, jota lisätään sekä partaan että sen alla olevalle iholle. Laadukkaat luonnolliset raaka-aineet eivät ärsytä ihoa eivätkä aiheuta allergisia reaktioita yhtä suurella todennäköisyydellä kuin kemialliset raaka-aineet. Raaka-aineet voi tarkistaa itse tuotteen takaa löytyvästä INCI-listasta. Esimerkiksi seuraavat luonnolliset raaka-aineet sopivat erinomaisesti parran hoitoon: Sheavoi, avokadoöljy, arganöljy, kookosöljy, marulaöljy, rosmariinin lehtiöljy ja E-vitamiini.

Partaöljyn käytön ABC

Partaöljyn levittäminen ei ole rakettitiedettä. Käyttö on helppo ottaa osaksi arkirutiinia vaikka hampaiden pesun jälkeen. Käyttötiheys riippuu usein parran tyypistä, kosteustasapainosta ja pituudesta, mutta partaöljyä voi huoletta käyttää päivittäin. Levitys on hyvä tehdä suihkun tai kasvojen pesun jälkeen: tällöin sekä iho että parta ovat pehmenneet, jolloin öljy pääsee imeytymään ja vaikuttamaan paremmin.

Aloitetaan hieromalla muutama pisara partaöljyä käsissä. Hierotaan öljy kuivattuun partaan ja pidetään huolta, että parta tulee käytyä läpi kauttaaltaan. Kun itse parta on käsitelty, voi jäljelle jääneen öljyn hieroa parran alla olevaan ihoon. Lopuksi parran voi harjata käyttäen joko sormia tai kampaa.

Jos parta kaipaa erityiskosteutusta, voi saman rutiinin toistaa myös iltaisin.