Viihde

Perjantai-illan teemana televisiossa on Arnold Schwarzenegger ja hänen läpimurtoelokuvansa Terminator

Terminator – tuhoaja

Yle Teema & Fem klo 21.00

**** Nyt tai ei koskaan. Arnold Schwarzeneggerin läpimurtoelokuva on antoisaa katsoa jälleen, koska maailman amerikkalaisimman itävaltalaisen vuosia muisteleva dokumentti Näin rakennettiin Schwarzenegger esitettiin juuri eilen. Uusintakin on vuorossa tänään klo 23.35, heti Terminator – tuhoajan jälkeen.

James Cameronin modernissa scifi-klassikossa jämäkkä robotti tupsahtaa kuin tyhjästä Los Angelesiin. Tekoälyn hallitsema tulevaisuus on lähettänyt tämän surmaamaan Sarah Connorin ( Linda Hamilton ) jo ennen kuin tämä edes ehtii synnyttää poikaansa – koneiden vastaisen kapinan tulevaa johtajaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Cameron lataa Robotin tummanpuhuvaan hahmoon ironista huumoria, mutta mikään vitsien viskoja se ei vielä tässä vaiheessa ollut. Kakkososan kiltti Arnold-robo oli ehkä aikanaan suositumpi, mutta jotakin oleellista siinä menetettiin. (USA 1984)

Submerge

Hero klo 21.00

** Wim Wendersillä on tyyli tallessa, mutta kertojana saksalaisohjaaja on menettänyt paljon. Tutkija Alice Vikanderin ja agentti James McAvoyn rakkaustarina ei saa pitävää otetta ajastamme. (USA/Ranska 2017)

Kaksinaamaista peliä

Frii klo 23.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Claire on vakooja Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:ssa. MI6 on Britannian vastaava laitos. Siellä työskentelee kollega Ray. Tony Gilroyn agenttikomediassa kaksikko lyöttäytyy yhteen dollarin- ja punnankuvat silmissään vilkkuen, kun kosmetiikkafirmojen upporikkaat pomot käyvät kilpasille.

Ajassa loikkiva tarina nautiskelee omasta näppäryydestään ja antaa tähtien loistaa. Julia Roberts ja Clive Owen kiittivät kunniasta, eivätkä Paul Giamatti ja Tom Wilkinson jää pomoina totta vie hiirulaisiksi. Kaksinaamaista peliä on tehty ennen muuta viihdyttämään, mutta kujeilun seassa muhivat Amerikan ja Britannian pitkät jännitteet. (USA 2009)

Pekka Eronen

Terminator - tuhoaja on toimintaelokuvan moderni klassikko, jossa tulevaisuudesta saapuva robotti (Arnold Schwarzenegger) uhkaa nuoren naisen henkeä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä