Paikallisuutiset

Perjantaina todettiin yksi uusi koronatartunta – Kajaanin BioRex-elokuvateatterissa on ollut mahdollisuus altistumiselle torstaina

Eilen perjantaina Kajaanissa todettiin yksi uusi koronatartunta, minkä myötä karanteeniin on asetettu seitsemän henkilöä. Tapaus liittyy kuluvan viikon aikana todettuihin tartuntoihin ja jo viime viikolla todettuihin nuorison parissa tulleisiin tartuntoihin.

Kajaanin BioRex-elokuvateatterissa torstaina 1. heinäkuuta kello 19.30 alkaneessa Fast & Furious 9 -elokuvan näytöksessä salissa 2 on ollut mahdollisuus altistumiselle. Paikalla olleiden suositellaan hakeutuvan koronatestiin matalalla kynnyksellä oireiden ilmetessä.

Kajaani on paikallisten ryvästymien vuoksi edelleen koronan kiihtymisvaiheessa, muun maakunnan ollessa perustasolla. Koronan ilmaantuvuus Kainuussa on edelleen korkea, 52.8 kahden viikon jaksolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote muistuttaa, että kahteenkin kertaan rokotettu voi sairastua koronavirukseen ja levittää tautia edelleen. Tämän vuoksi myös kahteen kertaan rokotettujen tulee huolehtia suositusten noudattamisesta.

Koronavirus

Kainuun suositukset

Koko Kainuussa ovat voimassa seuraavat suositukset:

Maskisuositus on voimassa kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa

Hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen

Lähikontaktien välttäminen ja riittävän turvavälin pitäminen

Kajaaniin suuntautuvaa matkailua ei suositella, mikäli siihen liittyy matkaseurueen ulkopuolisia kontakteja

Kajaanista suuntautuvaa matkailua ei suositella, mikäli siihen liittyy matkaseurueen ulkopuolisia kontakteja

Kainuun soten suositus on näiden lisäksi Kajaanin kaupungin alueella, että yleisötilaisuuksia järjestettäessä edellytetään, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta ( https://bit.ly/3zPUyG8 ).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä