Paikallisuutiset

Puolangan kunnat määräämät varotoimet koronan vuoksi jatkuvat – kansalaisopiston ryhmät jatkavat vasta ensi vuoden puolella

Uusia tartuntoja ei ole ilmaantunut ja altistuneet ovat vapautumassa karanteenista.

Puolangan kunta jatkaa koronan takia määräämiään varotoimia, vaikka joukkoaltistumisen jäljiltä ei ole enää ilmaantunut uusia tartuntoja.

Altistumisen takia karanteeniin määrättyjen karanteeni päättyy tällä viikolla.

Puolangalla koronaan on tämänhetkisen tiedon mukaan sairastunut koronaan kuusi henkilöä. Joukkoaltistuminen tapahtui 21. – 22. marraskuuta viikonloppuna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pormestari Harri Peltola arvioi, että varotoimia mahdollisesti puretaan tämän viikon lopussa, ellei uusia tartuntoja ilmaannu.

Varotoimet kuitenkin jatkuvat tämän viikon, eikä kunta katsonut järkeväksi aloittaa esimerkiksi kansalaisopiston ryhmiä enää näin lähellä joulutaukoa.

Kansalaisopiston toiminta siis päättyy tältä kaudelta lukuun ottamatta niitä kursseja, jotka on voitu siirtää etäopetukseen tai muulla tavoin turvallisesti toteutettavaksi.

Puolangan kunnan kokoontumistilat ja torin myyntipaikat on edelleen suljettu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perhejuhlia kunta suosittelee järjestettäväksi vain lähipiirin kesken ja välttämään matkustamista.

Kunta muistuttaa kaikki työnantajia ohjeistamaan henkilökuntaansa maskisuosituksesta ja yleisistä hygieniaohjeista. Muilta paikkakunnilta Puolangalle sekä Puolangalta muualla töissä kulkevia kunta kehottaa etätöihin, mikäli se on mahdollista.

Etätyösuositus on voimassa toistaiseksi ja työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Aluehallintoviraston määräys on, ettei kunnan alueella järjestetä lainkaan yli 10 hengen kokoontumisia sisä- tai ulkotiloissa ja kokoontumiset siirretään toteutettavaksi sähköisesti tai myöhempänä ajankohtana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puolankajärven koululla ja Puolangan lukiossa opetus jatkuu rajoituksia noudattaen. Ruokailut ja välitunnit on porrastettu sekä luokkia jaettu pienempiin ryhmiin.

Liikuntasali ja monitoimitalo on suljettu.

Varhaiskasvatuksessa lapset otetaan vastaan eteistiloissa. Vanhemmilta toivotaan maskin käyttöä lapsia hakiessa ja noudettaessa.

Kirjastossa voi asioida, mutta asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia, asioimaan 15 minuutin kuluessa ja noudattamaan turvavälejä.

Tällä hetkellä on erityisen tärkeää huomioida ohjeet turvaväleistä ja käsien pesusta, muistuttaa kunta. Myös maskisuositus on voimassa Puolangalla.

Hoivakodeissa vierailijan on oltava etukäteen yhteydessä hoivakotiin ja noudatettava heidän ohjeitaan. Vierailijan on käytettävä kasvomaskia tai kokokasvovisiiriä. Hoivakodeissa vierailuja suositellaan vain välttämättömissä tapauksissa.

Vuodeosastolla voi vierailla vain terveenä, 1-2 henkilöä kerrallaan ja sovitusti hoitohenkilökunnan kanssa.

Kunnanviraston asiakaspalvelu on kiinni, joten asiointi tulee sopia etukäteen puhelimitse.

– Nyt kannattaa liikkua ulkona ja pitää omasta kunnosta huolta! Honkavaarassa ja Paljakassa on ladut kunnossa! lopettelee Puolangan kunta koronatiedotteensa.

Puolangan kunnan määräämät varotoimet koronan vuoksi jatkuvat näillä näkymin tämän viikon loppuun, jos uusia tartuntoja ei ilmene.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä