Siirtyykö sinun mielesi lomatilaan toiminnan tuiskeessa vai sittenkin hiljaisuudessa ja rauhassa?

Wild Taiga on maagista seutua, joka tarjoaa unohtumattomia kokemuksia erilaisille matkailijoille. Olitpa sitten luonnonrauhaa kaipaava sielu, seikkailunhaluinen matkailija, kulttuurin ystävä tai lasten kanssa lomaileva, Wild Taiga kutsuu sinut unohtumattomalle matkalle pohjoisen lumiseen sydämeen.

Koiravaljakon vauhdikas meno on mieleenpainuva elämys. Kuva: Lassi Rautiainen

Lapsia riemastuttavat eläimet

Wild Taiga -alue on helppo kohde lapsiperheelle. Lyhyt ajomatka ei koettele pienten lomailijoiden hermoja. Korkeat hanget houkuttelevat monenlaisiin lumileikkeihin.

Yksi ikimuistoinen elämys on vierailla porofarmilla. Pääsette ruokkimaan poroja ja käymään rekiajelulla. Suunnatkaa siis Suomussalmella sijaitsevalle Korpiporon tilalle! Eläinten kohtaaminen ja hurja kelkka-ajelu ovat koettavissa myös Taivalkoskella Saijan Lomakartanossa – siellä on nimittäin myös huskyfarmi.

Upitrek ja Äksyt Ämmät järjestävät hiihtovaelluksia. Kuva: Lassi Rautiainen

Stressi katoaa lumisen metsän hiljaisuudessa

Oletko kyllästynyt kaupungin meteliin ja kiireeseen? Meillä Wild Taigassa rento meininki ja hiljaisuus ovat melkein käsinkosketeltavia.

Omassa mökissä majoittumalla saat nauttia hiljaisuudesta täysillä. Hossassa mökkejä vuokraavat Loma-Hossa ja Hossan Retkeilykeskus. Käy lumikenkäilemässä kansallispuiston hangilla ja palaa mökkiisi nauttimaan saunasta ja ruoasta!

Martinselkosen luonnonsuojelualueella on vielä Hossaakin rauhallisempaa. Alueelta löydät kaksi majapaikkaa, Martinselkosen Eräkeskuksen ja Arolan tilan.

Jos et osaa valita suuntaatko Hossaan vai Martinselkoseen, valitse majapaikaksesi näiden kahden välissä sijaitseva Matkalaisen Pirtti. Majoituksen lisäksi heillä on hiljentymiseen sopivia lisäpalveluita, kuten pirttijoogaa ja terveysmetsäkävelyitä.

Kuhmossa hiljaisuusloman majapaikaksi sopivia mökkejä löydät esimerkiksi Lentiiran Lomakylästä ja Pykälästä. Jos kaipaat luksusta, suuntaa Villa Cone Beach -huvilalle. Erämaan kosketuksen voit puolestaan kokea talvisilla eläintentarkkailu- ja kuvausretkillä.

Korkeat hanget ovat lastenkin mieleen.

Kosken kuohuja ja vauhdin hurmaa – actionia kaipaavan lomailijan tärpit

Alueeltamme löytyy myös vauhdikkaita elämyksiä! Erikoisin kokemus on Kuhmon keskustan Pajakkakoskella koettava koskikellunta, jonka aikana pääsette nauttimaan kosken kuohuista kelluntapuvussa. Kelluntaa järjestää EräPiira.

Kuhmossa toimintaa kaipaavalle lomailijalle suosittelemme majapaikaksi Hotelli Kalevalaa. Voit lähteä hiihtämään tai moottorikelkkailemaan Kuhmon monipuolisille reiteille aivan hotellin pihalta. Myös keskustan Hotelli Kainuu on lähellä luontoa. Moottorikelkkoja saat vuokrattua Kalevalan Juhlatakomolta.

Hossan kansallispuiston monitoimireitit koet vauhdikkaimmin pyöräilemällä. Pyöriä vuokraavat Camping Hossan Lumo sekä Hossan Retkeilykeskus. Kansallispuistosta ja sen ympäristöstä löytyy myös moottorikelkkareittejä. Kelkkoja voit vuokrata Kieppituvilta.

Kulttuurin ystävä yllättyy kovasta tarjonnasta

Alueemme yllättää vahvalla kulttuuritarjonnallaan! Kuhmossa voit sukeltaa Kalevalan maailmaan vierailemalla Juminkeon kulttuurikeskuksessa. Suuntaa myös Elias Lönnrotin jalanjäljillä Vartiuksessa sijaitsevaan Vienan Porttiin tutustumaan vienankarjalaiseen kulttuuriin.

Helmikuussa järjestettävän Kuhmon Talvi -festivaalin aikaan pääset nauttimaan kulttuurista monipuolisesti erilaisten konserttien, luentojen ja taidenäyttelyiden kautta. Etkö pääse paikalle festivaalin aikaan – ei hätää, kurkista Kuhmo-talon tapahtumakalenteria, sieltä löydät kulttuurielämyksiä vuoden ympäri!

Suomussalmen tunnetuin kulttuurikohde lienee Hiljainen Kansa -tilataideteos. Taideteoksen ihailun lisäksi ryhmien on mahdollista tutustua myös sotahistoriaan viereisessä Niittytupa-ravintolassa kuultavan Sodan taakka -monologin kautta. Samalla pääsette nautiskelemaan hyvästä ruoasta.

Juminkeossa tutustutaan kulttuuriin ja perinteisiin taiteen ja videoiden kautta.

I

Wild Taiga yhdistää yli 50 hyvin erilaista kulttuuri-, luonto- ja matkailutoimijaa.

Yritykset sijaitsevat pääosin Kuhmossa ja Suomussalmella. Mukana on toimijoita myös muualta Kainuusta, Pohjois-Karjalasta ja Taivalkoskelta.

Luonto- ja kulttuuriarvojen korostaminen on yhteistä kaikille Wild Taigan toimijoille.

Tutustu tarjontaamme: wildtaiga.fi

#visitwildtaiga, @visitwildtaiga, #arcticlakeland