Hyvinvointi

Sokeriähky ei ole virallinen termi – Joulun jälkeen voisi kuitenkin harkita karkkilakkoa

Suomalaisen Konditoria pH7:n suklaakonvehteja. Kuva: Vesa Moilanen

Ihmisellä on luontainen makeantarve. Alkukantaiselle ihmiselle uusia makuja maistellessa karvas saattoi merkitä myrkkyä, mutta makea oli turvallinen maistella. Ja makeasta me pidämme edelleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ravitsemusterapeutti Minna Nykänen lohduttaa, että joulun ja uuden vuoden välillä makean syönti ei ole läheskään niin haitallista kuin vuodenvaihteen ja joulun välinen makea aika.

– Jouluna suklaata ostetaan ja annetaan lahjaksi. Jokainen tietää, että kun rasia on avattu, niin kyllä se syödään loppuu

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä