Kotimaa

Suomi istuu lakkojumissa kuin lehmä suossa – Tutkimusjohtaja Antti Kauhanen: "Mistään Euroopasta ei löydy uskottavaa näyttöä siitä, että paikallinen sopiminen laskisi palkkoja"

Suomi menee Ruotsin ja Tanskan tietä paikallisessa sopimisessa, vaikka työmarkkinakulttuureissa on eroja. Työntekijöiden järjestäytyminen on pudonnut Suomessa dramaattisesti 20 vuodessa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtajan Håkan Ekströmin mielestä oikeistohallitus on myynyt uudistuksissa sielunsa elinkeinoelämälle. Samoilla linjoilla olivat SAK:n keskiviikkoisen hallituksen kokouksen jälkeen Ismo Kokko AKT:stä (istumassa vas.), Sauli Väntti Sähköliitosta, Riku Aalto Teollisuusliitosta ja SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Kuva: Mauri Ratilainen

Kuin lehmä nevassa maailman onnellisimmaksi maaksi taas selviytynyt Suomi pysyy juntturassa vuosikymmenen työmarkkinaselkkauksessa.

Poliittiset lakot hyydyttävät Suomen vientiä ja tuontia vielä ainakin ensi viikon. Seitsemäntuhatta työntekijää kieltäytyy tekemästä töitä satamissa, rahtiliikenteessä,

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä