Viihde

Tanskalaisen maajussin arkiset seikkailut katsottavissa maanantaina – Frank Erichsen tuivertaa täydellä teholla talossa ja puutarhassa

Katsottua

Tänään Frank Erichsen käy oluenpanoa valmistelemaan. Mikäpä on käydessä, kun jo aiemmin hän on kylvänyt ohraa peltoon, ja istuttanut humalaa. Se puskeekin käpyjä hanakasti, vajan katolle saakka. Kuinkas muuten.

Tietenkään Frank ei aherra tuppisuuna, vaan selittää poimiessaan lajikkeen kloonailusta ja tanskalaisesta geenipankista. Toki myös mehiläisten käytöksestä, eurooppalaisesta lainkäytöstä ja brittiläisestä siirtomaa-ajasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Frank moikkailee lampaitaan, kun käy tarkistamaan yrttimaataan ja rehuydinkaalejaan. Niiden kannan hän kävi itse hakemassa Walesista.

Pienen Johan -poikansa kanssa Frank viettää laatuaikaa: lähtee telttailemaan, ravustamaan ja nuotiopizzaa paistamaan. Taikinaa on kiva vaivata luonnon helmassa, ja lammella kelpaa soudella veneellä, jonka Frank on tehnyt – yllätys, yllätys – itse.

Ja niin edelleen. Tämä ja paljon muuta siis vain yhdessä jaksossa.

Monet ovat kehuneet Tanskalaista maajussia terapeuttiseksi. On mukavaa katsella, kun joku osaa. Frank Erichsen onkin kuin se suvun vanha, rintamamiestalossa asuva setämies – tai tätinainen –, joka osaa kaiken. Faneja alle nelikymppisellä tanskalaisella on riittänyt ikkunoista kurkkijoiksi saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tietenkin Frankilta saa hyviä vinkkejä, jos aikoo rakentaa mehiläispesän taikka talon, keritä tai teurastaa lampaan, tehdä tiilensä itse ja lasittaa ikkunoita.

Minua suosittu elämäntapasarja on kuitenkin aina myös lannistanut. Muistan, että samaan aikaan, kun keräilen voimia imurointia tai nurmikon leikkausta varten, yksi juutti tuivertaa täydellä teholla talossa ja puutarhassa.

Olenkin ideoinut Tanskalaisen maajussin kilpailijaksi ohjelmaa nimeltä Suomalainen humanisti, jossa pihagrillin kasaus ja kierrätyspahvin kuskaus kestää kokonaisen kauden. Sarjan tunnussävel on itseoikeutetusti Matti Servon ja Napanderin Mikä on kun ei taidot riitä?

Olen käytettävissä pääosaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tanskalainen maajussi TV2:ssa klo 14.10.

Tanskalainen maajussi Frank Erichsen osaa ja ehtii.