Työvoimaa ON saatavilla hotelli-, ravintola- ja matkailualalle!

Work In Lapland on virtuaalinen rekrytointitapahtuma työnantajille Kainuussa, Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Pääasiassa työntekijöitä haetaan hotelli-, ravintola- ja matkailualan työtehtäviin ja tapahtuma on erityisesti suunnattu kyseisen alan työnantajille, mutta osallistua voivat työnantajat miltä toimialalta tahansa.

" Ei ole väliä minkä kokoinen yritys on kyseessä, kuinka montaa työntekijää etsitään tai onko kyse vaikkapa henkilöstöpalvelualan yrityksestä", Kainuun TE-toimiston EURES-asiantuntija Teemu Ahtonen kertoo.

Work In Lapland on maksuton rekrytointitapahtuma niin työnantajille kuin työnhakijoille.

Työnhakijat tapahtumassa tulevat ympäri Eurooppaa, myös Suomesta, mutta myös ympäri maailmaa. Tapahtuma toteutetaan englanniksi ja tapahtuma-alusta sekä sen sisällöt ovat englanninkielisiä. Ilmoittautumalla mukaan, yritys pääsee tutustumaan tapahtuma-alustalle rekisteröityneiden työnhakijoiden ansioluetteloihin ja aloittamaan rekrytointiprosessin vaikka heti. Työnhakijoita ja avoimia työpaikkoja ilmaantuu alustalle joka päivä lisää.

Tapahtuma-alustalla ilmoitetut avoimet työpaikat näkyvät kaikille. Rekisteröityneet hakijat ovat täyttäneet profiilin alustalle ja rekisteröityneille työnantajille tapahtuma-alusta ehdottaa automaattisesti parhaiten sopivia työnhakijoita. Tapahtuma-alustan kautta työnantaja ja työnhakija voivat viestitellä sekä sopia vaikkapa haastatteluajan. Itse tapahtuman huipennus on 7.9.2023, jolloin tapahtuma-alustalla on ohjelmaa ja työnantajia paikalla keskustelemassa virtuaalisesti työnhakijoiden kanssa.

Yritykset mukaan tapahtumaan

Mukaan tapahtumaan pääsee rekisteröimällä yrityksen tapahtumaan osoitteessa www.europeanjobdays.eu sekä luomalla yrityksen esittelyprofiilin. Tämän jälkeen alustalle voi julkaista yrityksen avoimia työpaikkoja. Samaa profiilia yritys pystyy hyödyntämään myös osallistuessaan muihin European Job Days tapahtumiin.

"Haluan haastaa ja kannustaa myös kainuulaisia työnantajia kokeilemaan rohkeasti Work in Lapland virtuaalista rekrytointitapahtumaa", Teemu Ahtonen rohkaisee. Kainuu tarvitsee uutta työvoimaa tällä hetkellä todella kipeästi ja tässä on toimiva ratkaisu ongelman selättämiseksi. Ei ole tuuria, että esimerkiksi Lapin alueen työnantajat osallistuvat vuosi toisensa perään kyseiseen tapahtumaan ja löytävät sitä kautta työntekijänsä talvisesonkiin. Yhtä lailla tätä kansainvälistä työvoimaa tarvitaan myös Kainuussa, jotta maakuntamme voi säilyä elinvoimaisena ja kasvattaa samalla kansainvälisten matkailijoiden määrää. Tapahtumaan kutsutaan myös kaupungit ja kunnat.

Työnhakijoita ja avoimia työpaikkoja ilmaantuu alustalle joka päivä lisää.

Kaksi lappilaista henkilöstöalan yritystä, Arctic Career ja Go On Lappi, ovat olleet Work In Lapland tapahtumassa mukana aikaisemminkin. Minna Mantovaara on Arctic Careerin rekrytointivastaava ja hän kertoo yrityksen toimivan kaikilla toimialoilla Tunturi-Lapissa, Rovaniemellä ja Oulussa, mutta Work In Lapland -tapahtuman kautta he hakevat nimenomaan kokkeja ja tarjoilijoita Lapin talvisesonkiin.

"Arctic Career on uusi yritys, joten tapahtuman kautta saavutettava kansainvälinen näkyvyys on myös tärkeää, mutta olennaista on tietysti, että saimme tapahtuman kautta viime vuonna hyviä työntekijöitä, joista osa on nyt kauttamme vakituisessa työsuhteessa Lapissa", Minna Mantovaara kertoo.

Go On Lapin HR-päällikkö Anna Rinnekallio kertoo yrityksen saaneen viime vuoden tapahtuman aikana parisataa työnhakijaa eri työpaikkoihin. " Hakijat olivat ympäri maailmaa, paljon Euroopasta, mutta myös muualta ja hakijoita löytyi niin avustaviin kuin päällikkötason tehtäviin", Anna kertoo tyytyväisenä.

Go On Lappi osallistui tapahtumaan, koska heillä on henkilöstöpalvelualan yrityksenä useita matkailualan asiakasyrityksiä Lapin ja Koillismaan alueella ja he kokivat tapahtuman antavan hyvää näkyvyyttä yritykselle. Work In Lapland-tapahtuma on erittäin hyvä mahdollisuus saada työpaikkoja todella laajan hakijakunnan tietoisuuteen. "Ja vaikka juuri tapahtuman hetkellä jollekin hakijalle ei löydy sopivaa tehtävää, voi yritys jäädä mieleen ja yhteydenotto tulla myöhemmin sopivan paikan tullessa avoimeksi", Anna vinkkaa.

Tapahtumaan kannattaa valmistautua hyvissä ajoin etukäteen, kiinnittää huomiota oman profiilin luomiseen alustalla ja laittaa avoimet työpaikat heti alustalle hakijoiden nähtäväksi. Paikkoja voi myös lisätä myöhemmin lisää ennen tapahtumaa. Anna Rinnekallio kertoi keskittyvänsä tapahtumapäivänä olemaan tavoitettavissa tapahtumaan osallistuville hakijoille sekä markkinoimaan omaa yritystä ja työpaikkoja. Itse haastatteluajat hän sopi tapahtumapäivän jälkeiseen aikaan.

Kainuun TE-toimiston EURES-asiantuntija Teemu Ahtonen muistuttaa myös, että virtuaalisen alustan kanssa ei tarvitse jäädä pähkäilemään yksin vaan tukea ja apua teknisiin asioihin saa niin ennen tapahtumaa kuin itse tapahtumapäivänä.

Minna Mantovaara vinkkaa myös, että jos yrityksessä ei ole resursseja itse osallistua ja etsiä tapahtuman avulla työntekijöitä, voi etsinnän ulkoistaa henkilöstöpalvelualan yritykselle, joka osallistuu tapahtumaan ja etsii sitä kautta yritykselle työntekijöitä.

Minna ja Anna suosittelevat rohkeasti ja avoimin mielin yrityksiä mukaan etsimään kansainvälistä työvoimaa Work In Lapland-tapahtuman kautta.

Tulevan matkailusesongin parhaat osaajat etsitään ja löydetään nyt!

Lisätietoja:

Teemu Ahtonen, Asiantuntija EURES- ja yrityspalvelut / Kainuun TE-toimisto

teemu.ahtonen@te-toimisto.fi, puh. 0295 043 105

TYÖNHAKU

Work In Lapland rekrytointitapahtuma 7.9.2023

- virtuaalinen maksuton rekrytointitapahtuma

- Kainuu, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa

- erityisesti hotelli-, ravintola- ja matkailuala

- satoja avoimia työpaikkoja

- tuhansia työnhakijoita ympäri Eurooppaa ja maailmaa

- ilmoittaudu mukaan: www.europeanjobdays.eu