Koti-Kajaani

Vanaha Kaenuu: Vieläkö muistat Kajaanin tervetulokyltit? – Taulut pysyivät paikoillaan vuosikymmenestä toiseen, mutta milloin ne asennettiin alun perin?

Jos Kajaani saisi uudet tienvarsikyltit, mitä niissä voisi lukea?

Vieläkö muistat "Pian olet perillä" ja "Tervetuloa Kajaaniin" -maantiekyltit?

Ainakin monet menneiden aikojen lapset muistelevat kylttejä lämmöllä; niin usein tervetulotoivotuksia tuli takapenkeiltä tavattua.

Keltasiniset maantiekyltit pitivät pintansa Kajaaniin johtavien teiden varsilla aina vuoden 2015 loppuun, jolloin kaupunki ilmoitti poistavansa ne huonokuntoisuuden vuoksi. Sitä ennen kylttejä ehdittiin kommentoida esimerkiksi Kainuun Sanomien tekstaripalstalla:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Pian olet perillä... Aina kotiinpäin ajellessa sitä huomaa, että on se mahtava, kun Kajaanissa pidetään pikkuasioissa jalat maassa ja pää tolokkuna. Paljon ois rahaa kaadettu kankkulan kaivoon, jos noita tervetulokylttejä joka muodin mukaan olis vuosikymmenten varrella uusiksi lähdetty vetämään" , Jotain pysyvää -nimimerkki tuumi marraskuussa 2011.

Oheinen kuva Kajaanin tervetulokyltistä on otettu tammikuussa 1985. Mutta milloin kyltit oli alun perin pystytetty ja kenen ideoimina? Tiedätkö kylttien historiasta tarkemmin?

Entä millaisia muistoja tai ajatuksia kyltit herättävät? Pitäisikö Kajaaniin saada uudet maantiekyltit ja mitä niissä pitäisi lukea? Puolanka on omissa kylteissään kääntänyt lämminsävyiset tervetulotoivotukset huumoriksi: "Seuraavaksi Puolanka, vielä ehdit kääntyä pois" ja "Oletko eksynyt? Seuraavana Puolanka".

Koti-Kajaani kerää lukijoiden muistoja ja muita tuumia lehdessä julkaistavaa Vanaha Kaenuu -palstaa varten. Kommentteja voi lähettää kk.toimitus@koti-kajaani.fi. Aihetta voi kommentoida myös sosiaalisessa mediassa, josta Koti-Kajaani voi nostaa keskustelua lehdessä julkaistavaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vanaha Kaenuu -palstalle voi lähettää myös omia, vanhoja valokuvia sähköpostitse kk.toimitus@koti-kajaani.fi. Kerro viestissä, mitä kuvassa tapahtuu, ja kuka kuvan on ottanut.

Vieläkö muistat tämän? Kuva on otettu 21.1.1985.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä