Paikallisuutiset

”Persuja puijattiin salkkujaossa” - Lue kooste hallitusohjelmaa koskevista kommenteista

Petteri Orpon (kok) vetämän hallituksen uusi ohjelma julkistettiin perjantaina.

Orpon oikeistohallitus pitää kiinni kokoomuksen jo ennen vaaleja julistamasta kuuden miljardin sopeutustavoitteesta. Tiukennuksia ja säästötoimia on odotettavissa jokaisen kohdalle, vain eläkeläiset ovat turvassa.

Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mielestä ohjelmassa näkyy vahva kokoomuksen kädenjälki. Saarikko kirjoittaa Twitterissä, että perussuomalaisten vaalilupaukset eivät ohjelmassa juuri toteudu.

– Oikeitakin asioita löytyy. Rivien väleissä taitaa myös olla paljon sisältöä, Saarikko jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskustan toholampinen kansanedustaja, elinkeinoministerinä toiminut Mika Lintilä kommentoi ohjelmaa Twitterissä näin:

– Hallitusohjelman kirjaukset ovat useilta osilta tuettavia. Kokemuksesta voin kuitenkin sanoa, että kirjaukset ja toimeenpano eivät välttämättä ole aina ihan helposti yhteensovitettavissa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson puolestaan kirjoittaa Twitterissä, että ohjelma on katastrofi pienituloisille ja työntekijöille:

– Tulevan oikeistohallituksen punainen lanka on pienituloisten ja duunareiden kyykyttäminen samalla, kun rikkaita ei talouden tasapainottamiseen osallisteta. Tämä hallitus on katastrofi pienituloisille ja työntekijöille. Leikkaukset kohdistuvat pitkälti pienituloisiin ja soteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työntekijäjärjestöt ovatkin kritisoineet uutta ohjelmaa työntekijöiden aseman heikennyksistä.

Esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestön Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen toteaa Tehy-lehdessä, että suunnitteilla on rakenteellisesti syrjivä lainsäädäntö, jolla naisvaltaiset alat tuomitaan jatkossa palkkakuoppaan.

Ohjelman mukaan enintään vuoden mittaisille määräaikaisille työsopimuksille ei enää tarvitsisi olla perusteita. Tehyssä tämä nähdään ongelmallisena, koska sen pelätään lisäävään raskaussyrjintää entisestään. Sote-alalla käytetään jo nyt paljon määräaikaisia työsopimuksia ja työsuhde katkeaa usein työntekijän raskauteen.

Ohjelma aikoo myös helpottaa työntekijöiden irtisanomista niin, että irtisanomisen syyksi riittäisi ”asiallinen syy”.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini kirjoittaa ”plokissaan”, että perussuomalaisia huijattiin salkkujaossa.

– Ensin meni salkku ja sitten meni tolkku ja sitten meni mukavasti muuten vaan. Persuja puijattiin salkkujaossa.

Soini laskee, että kokoomus sai yhden salkun enemmän kuin perussuomalaiset, vaikka sillä on vain kaksi kansanedustajaa enemmän. Hänen mielestään kokoomus vei lisäksi painavimmat ministerinsalkut.

Timo Soini.

– Ulko- ja turvallisuuspolitiikka on yhdellä puolueella. Presidentti, pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja tuleva komissaari. Mitä siitä kunhan pakolaiskiintiö laskee viiteensataan. Sillä ei ole mitään merkitystä mihinkään. Toivotan onnea ja kohtuullista menestystä. Alku ei paljon lupaa, Timo Soini päättää kirjoituksensa.

Hallitusohjelman pääset lukemaan täältä valtioneuvoston nettisivuilta.

Klo 20.55. muutettu otsikkoa.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä