Paikallisuutiset

Linnan yhdistyksen puheenjohtaja Tuula Honkanen ja sihteeri Anneli Vatula jännittävät Riemukas Lasten-laulukonsertin alkua. Kuva: Marika Uhlbäck

Voimaa ja virtaa yhdistyksen vapaaehtoistyöstä ‒ MLL:n Linnan yhdistys 30 vuotta

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Linnan yhdistys täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Yhdistyksen uusi pu-heenjohtaja Tuula Honkanen on tutustunut yhdistyksen historiaan ahkerasti.

– Kyllä MLL:n Linnan yhdistys on toiminut 30 vuoden aikana aktiivisesti, Honkanen toteaa tutkittuaan yhdistyksen arkistoja.

Honkanen kertoo, että alkuvuosina on tehty yhteistyötä Viroon, jossa on ollut kummilapsi toimintaa. Nakertajan Vanhiksella on järjestetty iltapäiväkerhoja lapsille 2000-luvun alussa ja myöhemmin MLL:n perhe-kahviloita lapsiperheille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Myös vilttikirppikset Sammonpuistossa olivat Linnan yhdistyksen järjestämiä, Honkanen huomaa.

Perinteisesti Linnan yhdistys on järjestänyt Kynttiläkirkko -tapahtuman Kajaanin pääkirkossa viattomien lasten päivänä joulukuussa. Kolehtikohde sovittiin aina vuosittain.

– Valitettavasti korona katkaisi tämän perinteen, ainakin toistaiseksi, Honkanen huokaa.

Hyvä Joulumieli -lahjakorttien jako on ollut ja on edelleen yksi yhdistyksen mieluisimmista tehtävistä. Ruo-kalahjakortti on konkreettinen apu monelle lapsiperheelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt juhlavuonna on tarjottu ilmainen Riemukas lastenlaulukonsertti lapsiperheille yhteistyössä MLL:n Leh-tikankaan ja Vuohengin yhdistysten kanssa. Lisäksi on ollut pöytäteatteriesityksiä Perheiden Pesäkolossa ja tarinointia koulussa.

Vuosien varrella erilaisiin tapahtumiin on osallistuttu muiden MLL:n yhdistysten ja piirin kanssa. Tänäkin keväänä osallistuttiin Saa hyppiä -tapahtuma Kätönlahdessa ja Lasten lauantai Raatihuoneentorilla.

– Syksyllä järjestämme konsertin nuorille ja heidän perheilleen Kaukametsän salissa, Honkanen suunnittelee tulevaa toimintaa.

Honkanen kertoo, että hän on ollut MLL:n Linnan yhdistyksen jäsen yli 20 vuotta. Alkutaipaleella hän oli mukana Nukketeatteriryhmä Himmelissä, joka toimi MLL:n yhteydessä. Himmeli esitti nukketeatteriesityksiä lähinnä päiväkodeissa. Honkanen on toiminut kouluttajana hankkeissa ja käynyt esittämässä pöytäteatteria yksin lapsille perhekahviloissa ja nykyisin Pesäkoloissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Honkanen on toiminut pitkään MLL:ssä. Mikä sai hänet nyt innostumaan puheenjohtajan tehtävästä?

Haluan olla mukana kehittämässä toimintaa omalla vapaaehtoistyölläni,

Honkanen kertoo, että häntä pyydettiin yhdistyksen puheenjohtajaksi. Hän lupautui tehtävään empimättä, koska MLL:n tekemä työ lasten, nuorten ja perheiden eteen on erittäin arvokasta ja laadukasta.

– Haluan olla mukana kehittämässä toimintaa omalla vapaaehtoistyölläni, Honkanen lisää.

Yhteistoiminnallisuus on yhdistyksen toimintaperiaate ja tehtävät hallituksessa on jaettu niin, että vastuu jakautuu useammalle henkilölle. Tapahtumien järjestämiseen osallistutaan porukalla. Jatkossa tavoitteena on saada mukaan myös jäsenistöä.

– Linnan yhdistyksen hallituksen jäsenet ovat aktiivisia ja ovat auttaneet minua erittäin paljon uudes-sa tehtävässäni. Samoin Kainuun piiriltä olen saanut tukea ja kannustusta, Honkanen kertoo.

Uutena puheenjohtajana Honkanen osallistuu vuoden kestävään MLL:n vapaaehtoisten johtamiskoulutuk-seen. Koulutuksen kautta on lyhyessä ajassa tullut tietoa MLL:n organisaatiosta, tavoitteista, arvoista ja toiminnasta.

– Hienoa on myös se, että MLL järjestönä kouluttaa puheenjohtajia ja antaa heille tukensa, Honkanen kiittää.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä

Video: Laura Heikkilä

Tuula Honkanen ja Anneli Vatula kannustavat Jere Kyllöstä Saa Hyppiä -tapahtumassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä