Paikallisuutiset

Vuokatissa ulkomaalaisilla urheilijoilla neljä tartuntaa – urheilukupla toimii

Sotkamossa on löytynyt neljä uutta koronatartuntaa, jotka ovat Vuokatissa harjoittelevilla neljällä ulkomaalaisella urheilijalla. Tartunnat havaittiin maahantulotestien yhteydessä. Sen sijaan Kuhmossa torstaina todettu tartunta on osoittautunut vääräksi testitulokseksi.

Maahantulosteissä Vuokatissa havaittujen sairastuneiden urheilijoiden kontaktit ovat rajoittuneet lähinnä joukkueen sisäisiin henkilöihin. Kainuun soten mukaan ulkopuolisten altistumista ei tällä hetkellä pidetä todennäköisenä.

Talviurheilijat on asetettu eristykseen, eivätkä karanteenissa olevat joukkueen muut jäsenet ole tekemisissä muiden tahojen kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuokatti Sportin rehtori Veikko Halosen mukaan tartunnat tulivat yllätyksenä, kun kaikki olivat oireettomia. Vuokatin urheilukuplan ansiosta tartunnat löytyivät kuitenkin ennen kuin talviurheilijat ehtivät muiden pariin. Vuokatin urheilukuplassa opistolle saapuvilla urheilijoilla pitää saapuessaan olla puhdas koronatestitulos. Sen jälkeen urheilijat testataan Vuokatissa uudelleen. Ennen sitä urheilijat ovat omien joukkojensa parissa ja ruokailevat erikseen.

– Kuplalla varmistetaan se, että viivalla ei ole koronapositiivisia. Tämä on aika työläs operaatio, mutta huoli on yhteinen, Halonen muistuttaa.

Viikonloppuna Vuokatin laduilla on sutinaa, kun maastohiihdon Suomen cup on vauhdissa. Halosen mukaan Suomen cupia voi seurata metsän siimeksestä turvallisesti.

Sen lisäksi Vuokatissa on kuuden maan joukkueet harjoittelemassa. Halonen uskoo, että määrä vielä kasvaa, kun maailmancupien kisat Rukalla ja Kontiolahdella lähestyvät. Nyt Vuokatissa on noin 100 ulkomaalaista urheilijaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tautitilanne Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla on perustasolla, mutta Oulun kaupunkia koskevat tiukennetut varotoimet ovat voimassa 12.11. saakka.

– Kainuu on tällä hetkellä Suomen rauhallisin kolkka, vahvistaa pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Kuhmossa torstaina havaittu uusi koronavirustartunta osoittautui jatkotesteissä negatiiviseksi. Tapauksen johdosta tehdyt varotoimet ja karanteenit on peruttu perjantaina. Karanteenissa oli 25 henkilöä. Kainuun soten ensihoidon työntekijä oli sairastunut 1.11. koronalle tyypillisiin oireisiin. Tartunnalle altistuneet kaksi potilasta sekä 30–40 työ- ja harrasteyhteisöihin ja perhepiiriin kuulunutta henkilöä kartoitettiin torstaina ja asetettiin karanteeniin.

Mikäli tapaukseen liittyvillä henkilöillä ilmenee sairastumisen oireita, heitä pyydetään hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä päivystysapunumeroon 116 117 (tai lankapuhelimesta numeroon 08 6156 6000).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Edit kello 14 ja 14.30. Juttua on muokattu.

Ensilumenladulla hiihti paljon nuoria urheilijoita omissa porukoissaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä