Ihmiset

Yhdessä: Kajaanin 4H:n Sirkuskerho on vuoden 4H-kerho

Kajaanissa Lehtikankaan koululla toimiva Sirkuskerho on valittu Vuoden 4H-kerhoksi. Suomen 4H-liitosta kerrotaan, että Vuoden 4H-kerho -kilpailuun osallistuttiin monipuolisella ja laadukkaalla kerhotoiminnalla ympäri Suomen. Kymmenen finalistikerhon joukosta tuomariston valitsemaksi voittajaksi nousi Sirkuskerho. Toiseksi kilpailussa sijoittui Maatilakerho Leppävesi Laukaan 4H-yhdistyksestä ja kolmannelle sijalle ylsi Kankaan Tilan eläinkerho Pielisen 4H-yhdistyksestä. Yleisön suosikiksi nousi Tyttöjen liikunta- ja eräkerho Kälviältä.

– Sirkuskerho on hyvä esimerkki toiminnasta, jossa lapsella on mahdollisuus liikkua ja harrastaa matalalla kynnyksellä ilman asetelmaa kilpailemisesta, kertoo 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski .

4H:n Sirkuskerho kannustaa lapsia liikkumaan taitotasosta riippumatta. Kerhossa opetellaan monipuolisesti ja turvallisuutta noudattaen sirkuksen eri lajeja, kuten esimerkiksi lattia-, pari- ja ryhmäakrobatiaa, jongleerausta eri välineillä, hulavannetemppuja, tasapainoilua, voimaa sekä notkeutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sirkuskerhossa harjoitellaan monenlaisia temppuja. Kuva:Anni Karvinen

– Kerhossamme pystyy taitotasosta huolimatta osallistumaan huolettomasti mukaan, sillä kaikki lähtee aina perusjutuista liikkeelle. Olipa opeteltava temppu miten helppo tai haastava tahansa, ohjaajat sekä kerholaiset ovat aina valmiita kannustamaan ja auttamaan toisiaan, sirkuskerhonohjaaja Anni Karvinen kertoo.

Syys- ja kevätkauden päätteeksi ohjaajat suunnittelevat ja tekevät yhdessä kerholaisten kanssa esityksen, joka kuvataan nähtäville Kajaanin 4H-yhdistyksen sometileille.

Tuoreimmat

Kaupallinen yhteistyö