Kotimaa

Nelikko joutui ensimmäiseen merihätäänsä ja ministerivaihdokseen, kun hallitus oli ehtinyt työskennellä vasta toista viikkoa. Sari Essayah, Riikka Purra, Petteri Orpo ja Anna-Maja Henriksson joutuivat perjantaina etsimään uudelleen luottamuksen liimaa, eikä elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan lähtöä puitu median edessä. Kuva: Mauri Ratilainen

Analyysi: Hoituuko Junnila-kohun jälkihoito pelkällä ministerivaihdoksella? – Rkp:n Henriksson luottavaisena: "Päällimmäisin tunne on kiitollisuus"

Perussuomalaisten ministeriryhmään tuli vaihdos vain kymmenen päivän jälkeen. Petteri Orpon pitkissä hallitusneuvotteluissa kokoama hallituspohja oli ainakin perjantaina alkuilasta tarkoitus pitää kasassa ja "mennä eteenpäin".

Elinkeinoministeri Vilhelm Junnila (ps.) ilmoitti tiedotteessaan perjantaina keskipäivällä eroavansa ministerin paikalta – vain kymmenen päivän jälkeen.

Uutinen ei sinällään ollut yllättävä. Kravatti Junnilan kaulan ympärillä alkoi kiristyä uudestaan heti, kun hän oli täpärästi ja osin tuurilla selvi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä