Viihde

Elämä alkoi onnettomuuden jälkeen – perjantain elokuvassa on sopivaa rosoa

Ei hätää, hän ei kävele pitkälle

Yle Teema & Fem klo 21.00

**** Hollywoodin tuntemattomia uurastajia on se mummo (voi se toki olla vaarikin), joka virkkaa pitsikehyksiä selviytymistarinoihin – niitä pikkusieviä kompromisseja, jotka varmistavat, ettei amerikkalaisten usko yrittämisen voimaan ja parempaan huomiseen ikinä horjahda yli kriittisen rajan. Kyseinen ihminen sai pitää lomaa, kun pilapiirtäjä John Callahanin elämäntarinaa filmattiin. Tämä oli mustan huumorin taituri, joka vietti nuoruutensa ryypäten.

Alkoholilla oli osuutta silloinkin, kun kaverin (Jack Black ) auto joutui onnettomuuteen, ja Callahan halvaantui. Edessä on pyörätuoli, ja sen edessä valtava ylämäki. Ohjaaja Gus van Sant ei ole pelännyt kipeitä aiheita ennenkään, ja jälleen hän sai näyttelijänsä syöksymään rohkeasti päin. Joaquin Phoenixin keskusroolissa ja Jonah Hillin AA-tukihenkilössä on elävän elämän roso. Ensiesitys. (USA 2018)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Don’t Let Go

Kutonen klo 21.00

** Yliluonnolliset aiheet leijuvat toki jossakin maankamaran yläpuolella, mutta David Oyelowoa käy sääli, kun poliisijännäri ja henkimaailman puhelinkeskustelut pitäisi yhdistää. (USA 2019)

The Farewell

HBO Max

***** Lulu Wangin herkän elokuvan teemat juurista, suvusta ja hyvästien jättämisestä on helppo ymmärtää, vaikka ohjaaja omasta amerikkalais-kiinalaisesta taustastaan niitä käsitteleekin. Vielä herkemmällä antennit näiden teemojen suuntaan ovat tällä brittiläisen maansurun viikolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Räppäämisestä elokuvien pariin siirtynyt Awkwafina esittää Amerikassa syntynyttä Billiä. Nuoren naisen isoäidillä ( Zhao Zhuzen ) on Kiinassa elinaikaa jäljellä enää kuukausia, mutta tieto tahdotaan hienotunteisesti salata vanhukselta. Kun suku kokoontuu serkun häiden varjolla jättämään tälle hyvästejä, on Billi kahden kulttuurin risteyksessä. (USA/Kiina 2018)

Pekka Eronen

Tosipohjainen draamakomedia kertoo halvaantuneesta pilapiirtäjä John Callahanista (Joaquin Phoenix).
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä