Kotimaa

Hallitus peruutti esityksen Suomeen riskimaista tulevilta tulevaisuudessa vaadittavista koronatesteistä

Hallitus päätti torstaina peruuttaa eduskunnalle antamansa lakiesityksen kohonneen riskin maista saapuvien matkailijoiden koronatestimallista. Sitä oli tarkoitus ryhtyä noudattamaan 23. marraskuuta sen jälkeen, kun EU:n sisärajatarkastuksista luovutaan.

Lakiesitys törmäsi viime viikolla perustuslakivaliokuntaan. Sille ei käynyt hallituksen suunnitelma, että esitystä olisi korjattu eduskuntakäsittelyn aikana.

Perutun lakiesityksen mukaan THL olisi voinut päättää, että Suomeen korkean riskin maasta saapuvalla matkustajalla pitää olla mukanaan tuore negatiivinen korotestitulos lähtömaasta tai todistus parantuneesta taudista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maahan saapuneet olisi voitu määrätä karanteeniin. Siitä olisi voinut vapautua aikaisintaan kolmen vuorokauden kuluttua maahantulosta tehtävällä toisella koronatestillä, jos sen tulos olisi negatiivinen.

Alle kolmen vuorokauden matkalla karanteenia ja toista testiä ei olisi edellytetty. Suomen kansalaisilta ja vakituisesti Suomessa asuvilta ei testitodistusta olisi Suomeen palattaessa vaadittu.

Peruttu esitys herätti kovaa arvostelua etenkin matkailualalla. Hallitus ei ole vielä kertonut, millaisen lakiesityksen se aikoo antaa pois vedetyn tilalle.

Uudella lakiesityksellä on kiire, sillä EU:n sisärajatarkastuksista luovutaan 23. marraskuuta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä