Urheilu

Joni Rytkönen pelasi Sotkamon Jymyssä neljän kauden ajan.

Joensuun Maila hyllytti Rytkösen, häirintäepäily siirtyy Suekin tutkittavaksi

Miesten Superpesiksessä pelaava Joensuun Maila hyllytti tiistaina Joni Rytkösen joukkueen toiminnasta. Seuran mukaan Rytköstä epäillään häirintätapauksista. Seuran hallituksen puheenjohtaja Joni Nousiainen kertoi STT:lle, että seurajohto otti Rytkösen kuultavaksi, kun tietoon tuli eri lähteistä huhuja häirinnästä.

– Keskustelun pohjalta teimme ratkaisun, ettei Rytkönen osallistu seuran toimintaan. Kun meidän pelaaja tai työntekijä on tutkinnan tai syytösten alaisena, arvomaailmaamme kuuluu, että hän on pois toiminnasta, Nousiainen sanoi.

Seura ilmoitti tapauksesta Pesäpalloliittoon, joka vie sen Suomen urheilun eettisen keskuksen (Suek) tutkintaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nousiaisen mukaan seurassa on varauduttu erilaisiin kriiseihin, joten hallitus pystyi toimimaan nopeasti.

– Meillä oli selvät askelmerkit. Meillä on peli illalla, joten piti senkin takia toimia rivakasti, Nousiainen sanoi.

Seurassa ei ole aiempaa kokemusta seksuaalisen häirinnän tapauksista. Toistaiseksi seurakin on huhupuheiden varassa.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tiistaina, että Superpesiksen tunnettua tähtipelaajaa epäillään seksuaalisesta häirinnästä. Rytkönen on lajin kolminkertainen etenijäkuningas.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilta-Sanomien mukaan pelaajan epäillään lähetelleen kyseenalaisia viestejä alaikäisille tyttöpelaajille. Lehden tietojen mukaan uhreja on ainakin kaksi ja he ovat 15–16-vuotiaita. Epäilyjen mukaan häirintä olisi jatkunut jo melkein vuoden.

Joensuun Mailan tavoin Pesäpalloliitto tuomitsee kaikenlaisen ahdistelun ja häirinnän.

– Yhdenkään pesäpallossa työskentelevän, tai lajia harrastavan, ei tule ikinä kokea oloaan turvattomaksi, liitto kommentoi nettisivuillaan.

Joensuun Maila ja Pesäpalloliitto kannustavat kaikkia, jotka kokevat tulleensa ahdistelluksi tai kiusatuksi, hyödyntämään muun muassa urheilujärjestöjen Ilmo-palvelua ja Väestöliiton Et ole yksin -palvelua. Ilmo-palveluun voi ilmoittaa häirinnästä nimettömästi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pesäpalloliitto korostaa eettisissä ohjeissaan myös sitä, että ahdistelun tai kiusaamisen kohteeksi joutuneet kertoisivat asiasta jollekin luotettavalle aikuiselle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä