Paikallisuutiset

Kajaanin kaupungin suunnittelemat virkistysmetsien hakkuut aiheuttavat vastustusta – kuka näistä asioista päättää?

Nälkämaasta-podcastissa selvitetään, kehitetäänkö kaupungin virkistysmetsiä retkeily- vai talouskäyttö edellä.

Kajaanin kaupunki suunnittelee hakkuita virkistysmetsiin, esimerkiksi Pirunvaaralle. Tämä on saanut kaupunkilaiset takajaloilleen ja muun muassa keräämään adressia metsien puolesta.

Kiista metsien kohtalosta on ollut pitkällinen prosessi.

Metsätaloussuunnitelman käsittelyn kanssa samaan aikaan kaupunki on kehittänyt alueiden retkeilyrakenteita. Maastopyöräily-, kävely- ja talviretkeilyreitit tulipaikkoineen ovatkin innokkaassa käytössä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Retkeilymahdollisuudet ja niiden parantaminen keräävät kiitosta kaupunkilaisilta, mutta hakkuusuunnitelmat huolettavat. Kehitetäänkö kaupungin virkistysmetsiä retkeily- vai talouskäyttö edellä?

– Noissa metsissä se taloudellinen tuotto ei varmaankaan ole ollut päällimmäinen tavoite. Olettaisin, että jonkinlaisia hoitotoimenpiteitä täytyy tehdä, että virkistyskäyttö sopisi hyvin yhteen kaikkien asioiden kanssa, toteaa Kajaanin kaupungin tekninen johtaja Jussi Heikkinen .

Metsätaloussuunnitelmaa kritisoivat ovat kuitenkin eri mieltä:

– Kun katsotaan näitä hakkuusuunnitelmia, niitä ei ole tehty mikään muu kuin taloudellinen veturi edellä. Jos halutaan tehdä metsänhoitotoimia, jotka ylläpitävät retkeilyrakenteita tai ennallistavat luonnon monimuotoisuutta, kyllä ne suunnitelmat silloin ovat erilaisia, sanoo Elsa Lankinen , joka on ollut mukana keräämässä hakkuita vastustavaa adressia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Adressin on allekirjoittanut yhteensä 885 henkilöä. Suomen luonnonsuojeluliiton Kajaanin yhdistys ja Lohtaja-Huuhkajanvaara-Kettu kyläyhdistys luovuttivat sen Kajaanin kaupungin edustajille marraskuun lopussa. Adressia olivat vastaanottamassa tekninen johtaja Jussi Heikkinen sekä ympäristöteknisen lautakunnan jäsenet Minna Leinonen ja Mikko Alakärppä .

Allekirjoittajat vaativat kaupunkia luopumaan Pirunvaaran, Olliskanvaaran ja Otanmäen Pirttimäen avo- ja pienaukkohakkuista.

Mikä metsätaloussuunnitelmissa adressin allekirjoittajia eniten huolestuttaa? Entä kuka kaupungin metsien kohtalosta todella päättää?

Nälkämaasta -podcastin tuoreessa jaksossa Kajaanin virkistysmetsien käytöstä keskustelevat Elsa Lankinen Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piiristä ja tekninen johtaja Jussi Heikkinen Kajaanin kaupungilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuuntele Nälkämaasta-podcastin uusi jakso tästä .

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä