Mielipiteet

Kirkonmäeltä: Juhlaa ja arkea – ja paikkoja, joissa voi tavata toisia ihmisiä

Hannes Seppänen Kuva: KS / Arkisto

Olemme viettäneet adventin ja joulunajan, uudenvuoden ja loppiaisen monenlaisine juhlineen, konsertteineen ja messuineen. Nyt on sitten vuorossa pitkä kirkkovuoden juhlaton aika. Normaali arki, päivän ja viikon rytmi on palannut.

Tavallisen arjen vastapainoksi tarvitaan juhlia. Juhlissa koetaan juhlavia tunteita, jotta arjessa jaksaisimme.

Seurakunnat ja järjestöt tekevät arvokasta työtä siinä, että ne tarjoavat arjen keskellä paikan, johon lähteä tapaamaan toisia ihmisiä. ’

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huoltoasemien baarit, kauppakeskusten aulat, kirjastot, kuntosalien pukuhuoneet ovat arvokkaita kohtaamispaikkoja. Seurakuntien kerhot ja muut osallistumismahdollisuudet tuovat voimaa ja virkeyttä monen yksinäisen elämään. Yhdistykset ja järjestöt kokoavat yhteen samoista asioista kiinnostuneita.

Näistä toiminnoista moni on löytänyt yhdessä tekemisen ilon, ystäviä ja joku onnekas rakkaudenkin.

Kaikki ihmiset eivät toki halua lähteä toisten ihmisten joukkoon. Moni viihtyy omassa hiljaisessa ympäristössään.

Kerrotaan, että antiikin Roomassa pelättiin työttömyydestä ja heikosta toimeentulosta kärsivien ihmisten alkavan kapinoimaan. Niinpä keisari huolehti siitä, että kansalle toimitetaan leipää ja sirkushuveja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Välillä pitää saada unohtaa arjen harmaus, ajatella ihan muuta ja tuntea muitakin tunteita kuin turtumusta.

Välttämättömän leivän ja toimeentulon lisäksi ihminen tarvitsee jotakin ”sirkushuveja”, jotain ylimääräistä ekstraa, viihdettä, kulttuuria. Välillä pitää saada unohtaa arjen harmaus, ajatella ihan muuta ja tuntea muitakin tunteita kuin turtumusta.

Seurakunnan ydintehtävä ei ole viihdyttäminen. Se tulee sivutuotteena, kun tehdään yhdessä.

Kun harjoitellaan musiikkia, leivotaan talkoilla, kokoonnutaan seurakunnan olohuoneeseen, samalla viihdytään ja iloitaan yhdessä osallistumisesta ja siitä, että saadaan olla mukana itseä isommalla asialla.

Tämä itseä isompi asia on hyvä sanoma, rakkaus ja armo. Tai oikeastaan vielä enemmän: Kirkossa ja seurakunnassa tulemme Jumalan eteen ja yhteyteen. Hänestä kaikki hyvä heijastuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Arvostan suuresti niitä seurakunnan uskollisia vapaaehtoisia, jotka ovat mukana järjestämässä seurakuntien viikkotoimintaa.

Kun tulet mukaan, et tule vain itseäsi varten. Tulet samalla ilahduttamaan toisia, sanomaan hyvän sanan ja todistat muillekin, että pidät seurakunnan asiaa ja uskoa tärkeänä.

Hannes Seppänen

Kirjoittaja on lääninrovasti Puolangalta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä