Koti-Kajaani

Verkkoluurit Kuva: -

Kuuloluuri: ”Jos minulla olisi tiekkari, läppäri tai vaikka älypuhelin...”

”Mistä lähtenyt tapa nenäliinamyttyä pitää taskussa ja laittaa takaisin jokaisen niiston jälkeen? Näen tätä kaikkialla, tuntuu olevan vanhempien ihmisten tapa? Pesukoneissa nämä mytyt hajoaa materiaalista riippuen ja voi kone olla täynnä pientä tilkettä, pieniä paperiliinan palasia. Miten semmoinen ihminen edes ajattelee, joka niistää ja laittaa likaisen liinan taskuunsa roskakorin sijaan?” Mykistynyt ihmettelee.

”Kyllä sääliksi käy opettajia, jotka taistelevat ulkoliikuntatunnilla hallitsemattoman lauman kanssa. Eikö voitas palkata avustajia, jotka auttas opettajia ja ennen kaikkea oppilaita, joille näyttää olevan täysin mahdotonta saada suksia jalkaan ilman open apua? Raha ei menisi hukkaan, kun nuoria liikuntataustaisia nuoria otettas töihin aina tarvittaessa. Vois koululautakunnan edustajat joskus mennä katsomaan tuota touhua ja palkata ohjaajia opettajan avuksi”, ehdottaa nimimerkki Kouluavustajia kouluihin.

”Työnantajat! Ohjeistakaa nuoria työntekijöitänne pitämään heille kuuluvat lakisääteiset tauot. Vaikka olisi kiire, niin tauot on pidettävä”, huomauttaa nimimerkki Vessahätä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

”Käviköhän soten kanssa niin, että määrärahoista ensin ottivat päältä omansa johtajat ja valtuutetut, korkeimman jälkeen. Loppupennosilla hoidetaan sairaat niin pitkään kuin pennosia riittää. Pääasia, että johtoportaissa pärjätään hyvin. Seuraavissa vaaleissa katson tarkkaan, ketä äänestän näihin hommiin”, soittaja purnaa.

”Eikö ihmiset saa lainattua kirjoja kirjastosta. Onhan ruokaakin haettava joka viikko. Eli ihmetyttää nuo kirjastoautot, joissa ei vilinää näy ja jotka kiertää jopa kaupunkitaajamissa. Olisi oiva säästökeino kunnille”, nimimerkki Äly hoi älä jätä älähtää.

”On kyllä surullista, että Suomen rakentaneet ikääntyneet ihmiset joutuvat vielä elämän ehtoopuolella jopa nälkää näkemään, kun heille toimitettu/tarjoiltu ruoka on niin huonoa ja ala-arvoista, että sitä ei pysty nuoremmatkaan syömään! Hävetkää päättäjät!” ärähtää nimimerkki Ihan itkettää ja suututtaa.

”Miksi kainuulaiset eivät osaa laittaa kalaruokia? Lohikeitonkin ovat pilanneet suurustamalla. Olisi kait sitä parin sadan vuoden aikana ollut mahdollisuus käydä ottamassa oppia Savosta ja varsinkin rannikolta, että miten siitä kalasta herkkuja tehdään”, harmittelee Kalaruokakulinaristi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

”Jos minulla olisi tiekkari, läppäri tai vaikka älypuhelin, niin niissä olisi mukana myös ohje: älä hukkaa meitä äläkä itseäsikään, sillä me kaikki olemme tärkeitä olla tallella sinulle”, soittaja kertoo.

”Onneksi minä olen niin mitätön mies, niin kukaan ei voi minua edes kadehtia”, mies tunnustaa.

”Rakastakaamme myös tasamaalla. Arjen harmaus painaa päälle. Ruoho näyttää vihreämmältä aidan toisella puolen. Ei ole rakkauden jarruja pysäyttämään ajoissa rajalle. Aitaa kaatuu ryminällä eikä paluuta entiseen ole. Perheyhteys on hajonnut. Siispä ohje kuuluukin: Rakastakaamme myös tasamaalla”, soittaja lausuu.

Lähetä oma luurisi!”

Koti-Kajaani julkaisee Kuuloluureja kerran viikossa verkossa. Verkossa julkaistuja Kuuloluureja ei julkaista uudestaan paperilehdessä. Oman Kuuloluurisi voit soittaa puhelinnumeroon 08 6166909 tai kirjoittaa verkkolomakkeelle.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä