Koti-Kajaani

Kuuloluuri: "Kevyt liikenne voi uida virran yli, ettei autoilijan tarvitse kuluttaa aikaansa ruuhkassa"

"Alle 5-vuotiaat lapset täytyy hoitaa kotona, naurettavaa kuvitellakaan, että yhteiskunta maksaa hoitoa lisääntyjille!" tuhahtaa nimimerkki Vanhempien vastuu myös pullamössösukupolville.

"Onko oikein lapsia ja nuoria kohtaan, miten eriarvoisessa asemassa ovat esim. Otanmäen kuin Kajaanin urheilua harrastavat? Otanmäen hiihtoladut eivät ole olleet enää muutamaan viikkoon hiihtokuntoiset, kun Kajaanin latuja höylätään jatkuvasti. Koululaiset eivät voi muualla hiihtää kuin Kajaanissa. Monella vanhemmalla ei ole mahdollisuutta ajaa esim. Otanmäestä Kajaaniin lapsia hiihtämään kolme kertaa viikossa ja näillä polttoaineen hinnoilla, vaikka saa ostettua hiihtovälineet. Eriarvoistetaan!" nimimerkki Lasten kanssa hiihdetään harmittelee.

"Miksi ne Suomen asioista päättävien ihmisten napanuorat on olleet tiukasti Venäjältä tuotavien tuotteiden varassa? Nyt, kun takataskut käännetään nurin, niin sieltähän löytyy kaikkea tarvittavaa, kuten haketta ja biokaasuja. Suosi suomalaista", puhelimeen todetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Kävin päivystyksessä. Odotin pääsyä lääkäriin 4 tuntia. Sinä aikana näin useita jälkeeni tulleita nuoria menevän lääkäriin, ilmeisesti keliin nähden sopimattomilla jalkineilla kaatuneita. Kun pääsin lääkärin luo, minua ei tutkittu, sanottiin vain, että raja pitäisi vetää, ketä hoidetaan ja ketä ei. Ja että olen saavuttanut kunnioitettavan korkean (70) iän, ja että vaivani tulee jatkumaan loppuelämäni. Vuosikymmeniä ansiotyötä tehneenä, 4 veronmaksajaa kasvattaneena, olen nyt riesa", Hyödytön mummu purnaa.

"Eipä yllätä, että keskustan ruuhkiin suunnitellaan helpotusta sillä, että kavennetaan kevyen liikenteen väylää. Ottakaa samantien pois Puutavarantien sillalta koko kevyen liikenteen väylä ja leventäkää silta nelikaistaiseksi, että kajaanilaiset autoilijat eivät juutu aamu- tai iltapäiväruuhkaan. Kevyt liikenne voi sitten uida virran yli, ettei vaan kajaanilaisen autoilijan tarvitse kuluttaa aikaansa ruuhkassa. Meneekö siinä ruuhkassa istuessa minuutti vai kaksi elämästä hukkaan?" Peltilehmä hämmästelee.

"Kainuussako ollut poliisit tutkaamassa? Hyvä, että media kertoo, että niitä on", Ohikulkija tuumaa.

"Henkistä väkivaltaa on monenlaista ja eriasteista. Henkinen väkivalta voi olla eristämistä, välinpitämätöntä kohtelua ja haukkumista. Henkisen väkivallan seuraukset ovat psyykkisiä. Tyypillistä on tunne tekijää tai tekijöitä kohtaan, ahdistuksen, arvottomuuden ja syyllisyyden tunteet. Henkinen väkivalta voi pitkään jatkuessaan vahingoittaa syvästi omaa itsetuntoa sekä aiheuttaa masennusta. Tätä voi tapahtua myös työpaikalla, ei ainoastaan parisuhteessa. Suuri taakka kantaa yhdelle", Kommunikaatio huolii.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Kaipa se tutkittukin onnellisuus on sitä henkistä korkeata elintasoa", soittaja toteaa.

"Hoitajiinhan on kohdistettu pakotteita Kainuun sotessa. Jos et ota rokotetta, joudut palkattomana kotiin etkä ole oikeutettu työttömyyskorvaukseenkaan. Samaan aikaan rokotetut sairastavat koronan jopa useaan kertaan. Mikähän idea tässä onkaan?" viestijä ihmettelee.

Lähetä oma luurisi.

Koti-Kajaani julkaisee Kuuloluureja kerran viikossa verkossa. Verkossa julkaistuja Kuuloluureja ei julkaista uudestaan paperilehdessä. Oman Kuuloluurisi voit soittaa puhelinnumeroon 08 6166909 tai kirjoittaa verkkolomakkeelle .

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä