Paikallisuutiset

Yhdessä:Leikkipäivä-tapahtumassa oli hymy herkässä isoilla ja pienillä ‒ katso videolta, miten leikki sujuu leikkivarjolla

Leikkipäivän esikuvana on jo yli 30 vuoden ajan Iso-Britanniassa toiminut Playday-ohjelma.

Kajaanissa järjestetty Leikkipäivän tapahtuma keräsi torstai-iltana satakunta ihmistä Kajaanin kirkkoon ja kirkon pihamaalle. Kajaanin seurakunta, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kainuun piiri (MLL) ja Variskankaan Martat olivat koonneet kirkon sisälle ja ulos erilaisia leikkipisteitä, joita perheet saivat vapaasti kiertää. Lisäksi kaikille osallistujille oli tarjolla sämpylää ja mehua iltapalaksi.

Leikkipäivän tarkoituksena on jakaa monipuolista leikkitietoutta, aktivoida aikuisia järjestämään leikillistä ohjelmaa lapsille ja kannustaa ihmisiä heittäytymään leikin vietäväksi. Päivää on vietetty Suomessa vuodesta 2012 lähtien.

Leikkivarjolla leikittiin muun muassa perinteisen laululeikin tahtiin:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Video: Laura Heikkilä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leikkipäivän esikuvana on jo yli 30 vuoden ajan Iso-Britanniassa toiminut Playday-ohjelma. Nykyisin Suomessa vietetään Leikkipäivä-viikkoa, joka ajoittuu viikolle 16. Leikkipäivällä on vuosittain vaihtuva teema, tämän vuoden teemana oli ”leikki yhteisenä kielenä”. Viikko huipentui valtakunnalliseen Leikkipäivään lauantaina 22. huhtikuuta. Viikon aikana järjestettiin useita Leikkipäivä-tapahtumia ympäri Suomen.

Kajaanissa torstai-ilta oli täynnä iloa ja riemunkiljahduksia. Kirkon sisälle oli rakennettu temppurata, ja leikkijät pääsivät etsimään myös kirkkoon kadonneita lampaita. Illan aikana oli mahdollista osallistua esimerkiksi lammasjumppaan, laululeikkeihin tai kasvomaalaukseen. Pihalta löytyi muun muassa kepparirata, hernepussien ja renkaan heittopisteet sekä leikkivarjo.

Iisa Laatikainen oli ottanut pupunsa mukaan Leikkipäivä-tapahtumaan.

3,5-vuotias Iisa Laatikainen oli saapunut Leikkipäivä-tapahtumaan äitinsä ja mumminsa kanssa. Iisa oli illan aikana ehtinyt leikkiä muun muassa keppihevosilla ja leikkivarjolla ja kiertänyt temppuradan. Lisäksi kämmenselkään Iisalle oli maalattu auto, ja tärkeää oli, että autosta löytyi pakoputki. Iisa kertoi, että hänen lempileikkinsä on pupuleikki, jota Iisa leikkii kotona pehmopupunsa kanssa. Pupu oli myös päässyt torstaina mukaan tapahtumaan.

Vilja Kyllönen ratsastaa mielellään keppihevosilla.

7-vuotiaan Vilja Kyllösen mielestä mukavinta tapahtumassa oli keppihevosilla ratsastaminen, ja Viljalla olikin mukanaan oma keppihevonen. Myös heittopelien ja leikkivarjon parissa Vilja vietti aikaa tapahtumassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Oikeastaan kaikki on ollut tosi kivaa, Vilja täydensi Leikkipäivä-tapahtuman päätteeksi.

Leikkipäivä-tapahtuman järjestäjät olivat tyytyväisiä, että perheitä oli lähtenyt mukavasti liikkeelle. Kevätauringon lämmittäessä ulkonakin oli mukava pelailla ja leikkiä. Niin lapsia kuin aikuisia seuratessa ilo tarttui järjestäjiinkin. Tapahtuma oli hyvä muistutus siitä, kuinka leikki tekee hyvää kaikille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä