Koti-Kajaani

Lukijalta: Keitot kuuluu juhlintaan – Torikauppias Paavo Arffman sen tietää ja taitaa

Perjantaina 26. elokuuta Kajaanin Kauppatorilla oli juhlan tuntua, kun pitkän linjan yrittäjä ja torikauppias Paavo "Pave" Arffman vietti syntymäpäivää.

Kuten arvata sopii, kauppiaalla juhlapäivä sujui työn merkeissä. Vaan kuten sanonta kuuluu: Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. Arffmanin Pave oli jo ennakkoon varautunut tilaamalla synttärikakun ja laittamalla edellisenä iltana herneet likoon rokkaa varten.

Asiakkaiden tehtyä toriostoksia tarjosi päivänsankari heille kakkukahvit ja saattoipa päivänsankari istahtaa välillä itsekin rupattelemaan ja nauttimaan aurinkoisesta loppukesän päivästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Tämä on minulla jo toinen keitto-annos", tuumasi Pave lusikoidessaa hernerokkaa kimpassa asiakkaiden kanssa, jotka pyyhkivät rupattelun ja naurun välissä maukasta keittoa suupielistään.

Tähän saumaa myös Paavon työkaverit toivat kukin onnittelunsa omalla tavallaan, josta mainittakoon vaikkapa Elenan itse leipoma mustikkapiirakka.

"Olisin halunnut ostaa palvilihakeittoa", sanoi muuan henkilö syntymäpäiväsankarin puoleen kääntyen ja heiluttaen muovista ämpäriään.

"Ensi perjantaina tällä paikalla on tykillinen palvilihakeittoa" sanoi Pave ja jatkoi, että silloinhan täällä on markkinat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Tosiaan, perinteiset Kajaanin Kauppatorin syysmarkkinathan on 2.–3. syyskuuta", heläytti ostaja ja täytätti 3 litran astian hernekeitolla.

"Tämä menee kesämökkitalkoolaisille ja ensi perjantain palvilihakeiton haen omalle joukolle, parempiin suihin."

Torilla tavataan!

Sirkka Lappalainen

Paavo Arffman juhli syntymäpäiviään töiden merkeissä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä