Mielipiteet

Lukijan mielipide: Hallituksen politiikalle on vaihtoehtoja

Kirjoittajan mielestä maan hallituksen pitäisi toimia yhteistyön edistämiseksi ja koota kansaa yhteen, ei lisätä vastakkainasettelua. Kuvituskuva KAMKin opiskelijoiden mielenilmauksesta. Kuva: Marjatta Kurvinen

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) johtama hallitus on aloittanut taivaltaan myrskyisissä merkeissä. Moni on oikeutetusti huolissaan tulevasta.

Opiskelijat yliopistoilla ja ammattikorkeakouluilla, ja työntekijät ympäri Suomen ovat lähteneet liikkeelle osoittamaan mieltä hallituksen politiikkaa vastaan. Närkästys on ymmärrettävää.

Tuoreiden tutkimusten mukaan enää alle 30 %:a suomalaisista pitää hallituksen kykyä hoitaa Suomen asioita hyvänä. Orpon hallituksen tultua Sanna Marinin (sd.) hallituksen tilalle on ihmisten luottamus hallitukseen suorastaan romahtanut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallitus on tekemässä sosiaaliturvaan mittavat leikkaukset. Leikkuriin joutuvat muun muassa asumistuki ja työttömyysturva.

Erityisen epäoikeudenmukaiselta tuntuvat lapsiperheisiin kohdistuvat leikkaukset, jotka voivat viedä yksittäiseltä lapsiperheeltä jopa satoja euroja kuussa. Samaan aikaan hallitus on antamassa hyvätuloisille tuntuvat veronkevennykset.

Kaikkein suurimmat veronkevennykset ovat tulossa pääministerin tuloluokassa oleville ihmisille.

Tätä on vaikeaa ymmärtää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Orpon-Purran hallitus on valinnut linjakseen olla työnantajan puolella työntekijää vastaan.”

Eikä siinä vielä kaikki. Kokoomuksen ja perussuomalaisten johtama hallitus on ajamassa pitkää heikennyslistaa tavallisille työntekijöille.

Potkulaki, sairaussakko, jopa vuoden mittaisten perusteettomien pätkätöiden laillistaminen, aikuiskoulutustuen alasajo ja lakko-oikeuden rajaaminen ovat esimerkkejä siitä, että Orpon-Purran hallitus on valinnut linjakseen olla työnantajan puolella työntekijää vastaan.

Maan hallituksen pitäisi toimia yhteistyön edistämiseksi ja koota kansaa yhteen, ei lisätä vastakkainasettelua tällä tavoin. Nyt pitäisi etsiä aitoja työllisyyttä ja kestävää kasvua edistäviä toimia.

Akuuteista asioista rakennusalan kriisi suorastaan huutaa ratkaisuja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

SDP ei hyväksy työntekijöiden oikeuksien murentamista, eikä nyt nähtävissä olevaa sanelupolitiikkaa.

SDP tulee esittämään marraskuussa vaihtoehtobudjetissaan saman kokoluokan valtiontalouden tasapainotusta kuin Orpon hallitus, mutta SDP tekee sen oikeudenmukaisemmin.

On hyvä muistaa, että hallituksen politiikalle on olemassa vaihtoehtoja.

Mikkel Näkkäläjärvi

SDP:n puoluesihteeri

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä