Mielipiteet

Lukijan mielipide: Keskustalainen demokratiakäsitys ei lisää luottamusta yhteiseen päätöksentekoon

Kajaanin kaupunginvaltuusto päätti vuoden 2024 talousarvion käsittelemisen yhteydessä käynnistää talouden sopeuttamissuunnitelman 2023–2026 päivittämisen, sillä edelllinen talouden sopeuttamissuunnitelma ei ollut toteutumassa täysimääräisesti, ja koska valtionosuudet tulevat tulevina vuosina laskemaan niihin tehtyjen leikkausten vuoksi.

Kaupunginvaltuusto edellytti päätöksellään toimialoja ja liikelaitoksia tarkastelemaan palveluverkkoon ja -rakenteisiin liittyviä sopeuttamistarpeita ja mahdollisia lisätulolähteitä. Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti päivitetty talouden sopeuttamissuunnitelma tulee tuoda päätöksentekoon siten, että se voidaan ottaa huomioon vuoden 2025 talousarvion laadintaohjeessa.

Tämän johdosta Kajaanin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 9.1.2024 aloittaa talouden sopeuttamissuunnitelman päivittämisen, tavoitteena 3,5 miljoonan euron pysyvät sopeutustoimet toimintakatteen vahvistamiseksi vuodesta 2025 alkaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Me allekirjoittaneet olemme tottuneet siihen, että näin keskeisissä päätöksissä annetaan virkahenkilöille rauha valmistella päätökset hyvin, kuullaan kaupunkilaisia ja muita asianosaisia, kun esitykset ovat pöydällä ja sen jälkeen neuvotellaan yhdessä, mihin ratkaisuihin päädytään.

Tarpeen tullen, jos sopua ei löydy neuvottelemalla, asiat ratkaistaan äänestämällä. Näin demokratia meidän mielestämme toimii.

Keskustalainen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva ja sivistyslautakunnan keskustalainen puheenjohtaja Risto Oikari osoittavat Kainuun Sanomissa (12.3.) julkaistulla mielipidekirjoituksellaan, mikä heidän käsityksenä yhteisestä päätöksenteosta on, kun he lyövät kantansa kiinni mahdollisiin talouden sopeuttamisohjelman ratkaisuihin Vuolijoen koulun osalta.

Molemmat mielipidekirjoituksen allekirjoittajat ovat keskeisessä roolissa talouden sopeuttamisohjelman valmistelussa. Tällainen tapa toimia ei ole omiaan lisäämään luottamusta heidän tapaansa toimia puheenjohtajina ja etsiä kokonaisuuden kannalta kestäviä ratkaisuja haastavassa taloustilanteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällainen toiminta jättää suuhun kitkerän kyläpolitikoinnin maun.

Tällainen toiminta jättää suuhun kitkerän kyläpolitikoinnin maun ja herättää kysymyksen, onko keskustalla kyvykkyyttä todella johtaa tätä kaupunkia.

Vaikka me allekirjoittaneet olemme keskenään eri mieltä lukuisista asioista politiikassa, uskomme me yhdessä siihen, että asiat hoituvat parhaiten demokratiaa kunnioittaen.

Jostain syystä keskustan nokkamiesten demokratiakäsitys on ilmeisen erilainen kuin meidän muiden ja asiat ilmoitetaan lehtien palstoilla, sen sijaan että niistä keskusteltaisiin yhdessä.

Pasi Kilpeläinen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

kaupunginhallituksen jäsen (ps.)

Minna Partanen

kaupunginhallituksen jäsen (ps.)

Miikka Kortelainen

kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja (vas.)

Päivi Fonselius

kaupunginhallituksen jäsen (vas.)

Eero Suutari

kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja (kok.)

Auli Halonen

kaupunginhallituksen jäsen (kok.)

Kajaani

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä