Mielipiteet

Lukijan mielipide: Vastine mielipidekirjoitukseen keskustalaisesta demokratiakäsityksestä

Kirjoituksessa ”Keskustalainen demokratiakäsitys ei lisää luottamusta yhteiseen päätöksentekoon” kyseenalaistettiin allekirjoittaneiden demokratiakäsitystä. Muutama tarkennus on paikallaan ennen pidemmälle menevien johtopäätösten tekemistä.

Tiistaina 12.3.2024 julkaistiin Kainuun Sanomissa Vuolijoen Keskustan paikallisosaston kokouksen kannanotto kouluverkkokeskusteluun. Kokouksen kannanotto on normaali poliittisten vuosikokousten tapa nostaa esiin jotain kokouksessa käsiteltyä asiaa.

Ei liene yllätys, että Vuolijoella kouluverkko herätti kokouksessa voimakasta keskustelua, jota tämä kannanotto ilmensi. Allekirjoittajaksi merkittyjen henkilöiden luottamustoimet oli ilmeisesti lisätty lehden toimesta. Kirjoittajat kuitenkin toimivat ja edustivat tässä kirjoituksessa vain Keskustan Vuolijoen paikallisyhdistystä ja sen toimihenkilöitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Moniäänisyys kuuluu demokratiaan ja kuulijat tekevät omat johtopäätöksensä.

Selvyyden vuoksi vielä kertauksena, ettei kannanotto ollut vesitysyritys Kajaanin kaupungin säästöohjelmaan, johon molemmat tämän kirjoituksen allekirjoittajat ovat sitoutuneita, vaan kokouksen kannanotto kouluverkkokeskusteluun.

Poliittiset valinnat säästökeinoista tulevat prosessin aikana huomioiduiksi ja Kajaanin kaupunginvaltuusto kesäkuun kokouksessaan linjaa lopullisen keinovalikoiman.

Mitä tulee demokratiakäsitykseen, niin kaupunginhallituksen jäsen on jo aiemmin ottanut julkisesti kantaa kouluverkkoselvitykseen, joten epäselväksi jäi, miten muiden Kajaanin kaupungin luottamushenkilöiden ajatukset ovat vastoin demokratiaa.

Moniäänisyys kuuluu demokratiaan ja kuulijat tekevät omat johtopäätöksensä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Me poliitikot itse kukin toimimme monessa eri roolissa, ja osaamme toimia niissä rooleissa niihin sopivalla tavalla.

Kaupunkilaiset voivat siis nyt ja jatkossa luottaa niin keskustalaisten kuin muidenkin poliittisten ryhmien johtavissa luottamustehtävissä olevien henkilöiden osaamiseen.

Rakennetaan yhdessä ja yhteistyössä Kajaania.

Yhteistyöterveisin

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Teuvo Hatva

Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja (kesk.)

Risto Oikari

Kajaanin sivistyslautakunnan puheenjohtaja (kesk.)

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä