Mielipiteet

Lukijan mielipide: Lakot eivät syypää Kajaanin tehtaan alasajoon

Täytyy kyllä ihailla sitä sinnikkyyttä, jolla Aulis Korhonen ajaa Kainuun asiaa. Viimeksi kirjoituksessaan (KS 15.2.). Minusta on myös hienoa, että hän tekee sen omalla nimellään, eikä piiloudu nimimerkkien taakse. Tällaisia avoimia keskustelijoita tarvitaan, että Nälkämaan titteli saataisiin karistettua Kainuun yltä.

Tämä sinnikkyys on kuitenkin puute, jos ei kykene muuttamaan omia näkemyksiään, vaikka on saanut uusia tietoja. Aulis syyttää edelleen Paperiliittoa UPM:n Kajaanin paperitehtaan alasajosta. Vaihda jo levyä, Aulis! Fingerporin paperimiehet osaavat sen jo paremmin.

Et kai Aulis kuvittele olevasi parempi asiantuntija paperiteollisuuden asioissa kuin paljon arvostamani tehtaanjohtaja tohtori Pauli Hänninen ? Vihjaat, että Paperiliiton lakot aiheuttivat Kajaanin tehtaan alasajon. Pauli ampui ankkasi alas jo vastauksessaan kirjoitukseesi tähän lehteen. Hän totesi, että "Kajaani neitseellisen kuidun käyttäjänä ja kaukana markkinoista sijaitsevana tehtaana ei kerta kaikkiaan voinut olla kilpailukykyinen."

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pauli ihmetteli myös motiivejasi tällaiseen hyökkäykseen Paperiliittolaisia vastaan. Hän kertoi, että koko henkilöstö – paperityöntekijät etunenässä – teki huiman tuottavuusloikan, ja kun tämäkään ei riittänyt, niin kaikki olivat pettyneitä.

Auliksen kannanotot näyttävät samankaltaisilta kuin entisessä NL:ssa, jossa epäonnistumisiin täytyi aina löytää syylliset. Eikä kukaan osannut katsoa peiliin. Maailmassa kuitenkin markkinat määräävät ja teknologinen kehitys muuttaa maailmaa.

Olisi tietenkin kaikkien kainuulaisten kannalta hienoa, jos Paltamon tehdas saataisiin pystyyn. On vain niin monta muttaa matkassa – rahoitus etunenässä.

Tällainen metsänomistajien ja työntekijöiden vastakkainasettelu voi antaa huonon kuvan sijoittajille, jotka asiasta lopulta päättävät.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eiköhän Aulis olisi jo aika paiskata kättä?

Pertti Tervonen

Paperiliiton Kajaanin Osaston entinen puheenjohtaja

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä