Mielipiteet

Lukijan mielipide: Matkailun luovuus Itä-Suomen valtiksi

Itä-Suomen asia on ollut viime kuukausina monilla foorumeilla esillä. Huolta on kannettu seutukunnan tulevaisuudesta presidentistä piispoihin, poliitikoista taiteentekijöihin.

Kehittäminen lähtee luottamuksesta oman toiminnan merkitykseen. Tämä tarvitsee ennakkoluulottomuutta ja rohkeaa ajattelua uusien ideoiden tuomiseen koko itäisen Suomen kehittämiseen.

Pienet asiat toteutuksineen ovat tärkeitä, mutta nyt on uskallettava ajatella laajempia kokonaisuuksia. Tarvitaan siksi voimien yhdistämistä kuntien ja maakuntaliittojen välillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seurakunnat voisivat aktivoitua tuomaan omaa osaamistaan enemmän alueen kehittämiseen.

Matkailussa on edelleen suuria, hyödyntämättömiä mahdollisuuksia. Kokonaisvaltaisen kulttuurimatkailun tuotteistamisessa on runsaasti avaamattomia polkuja.

Musiikki, kirjallisuus, kuvataiteet ja historia tarjoavat virikkeitä laajaan ja uudenlaiseen tuotekirjoon, jota myös nykytekniikan avulla voidaan toteuttaa.

Seurakuntien ja kirkon merkitys on vahva edelleen Itä-Suomessa. Seurakunnat voisivat aktivoitua tuomaan omaa osaamistaan enemmän alueen kehittämiseen.

Seurakuntien alueella on runsaasti mielenkiintoisia kirkkohistoriallisia kohteita sekä henkilöitä, joiden esiin nostaminen loisi mielenkiintoa tutustumiskohteina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jo pelkästään hautausmaat sisältävät suunnattoman määrän kulttuurihistoriaa, joka syventävin opastein houkuttelisi matkailijoita. Nyt tarvitaan uskallusta ja luovasti avantgardista ajattelua epärealistisiinkin hankkeisiin Itä-Suomen puolesta.

Kirjoittaja on suomussalmelainen kirjailija, kirjallisuuskriitikko ja rovasti.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä