Mielipiteet

Lukijan mielipide: Mikä liikuttaisi nuorisoa?

Monet tutkimukset ja lehtijutut kertovat tutkijoiden huolestumisesta nuorison vähäistä liikkumista kohtaan.

Move-testien tulokset ovat heikkotasoisia, eikä kaikki nuoret pääse edes kyykkyyn. Lisäksi vaikeuksia tuottaa muun muassa lattialla istuminen sekä Cooperin testi.

Mielestäni ihmisten huoli on aiheellinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Etenkin syrjäseuduilla liikkumattomuuden huomaa. Nuoret yrittävät keksiä uusia harrastuksia, mutta he kyllästyvät nopeasti – joko lajin harrastamisen mahdollisuuden loppumisen vuoksi, lajia ei koetakaan mielekkääksi tai siksi, että laji on liian kallis.

Mielestäni harrastamiseen ja liikkumiseen ei tarvitsisi paljoa varallisuutta, joten uskon, että pohjimmainen syy on oikeasti ihmisen nopea taipumus kyllästyä samaan toimintaan.

Mielestäni olisi tärkeää, että nuorille löytyisi kiinnostavaa ja kuntoa parantavaa tekemistä. Sen ei välttämättä tarvitse olla suoraan totista urheilua. Esimerkiksi tanssimista ei välttämättä aina mielletä urheiluksi, mutta se on hyväksi kunnolle sekä mielelle.

Toinen hyvä esimerkki on ratsastus, mutta se on hieman kalliimpi harrastus, eikä kaikilla ole siihen mahdollisuutta. Jokaisessa kunnassa ei ole edes hevostallia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nuorille pitäisi olla monipuolisesti tarjolla erilaisia liikuntamuotoja.

Tilanne korjaantuisi, jos kunnat panostaisivat enemmän nuorten liikkumis- ja kuntoilumahdollisuuksiin. Nuorille pitäisi olla monipuolisesti tarjolla erilaisia liikuntamuotoja.

On ymmärrettävää, että kaikki eivät tykkää samoista asioista, tämä pätee myös liikuntaan. Jos ei tykkää nopeatempoisesta joukkuepelistä jalkapallosta, niin voi kokeilla vaikka rauhallista yksilöjoogaa.

Mielestäni nuoriso ei liiku tarpeeksi. Se on karu fakta. Elintasosairaudet, joita ei pitäisi olla, lisääntyvät nuorison keskuudessa.

Silti esimerkiksi ylipaino ei kerro koko totuutta liikkumisesta. Myös normaalipainoisilla voi olla haasteita peruskunnon kanssa, eikä liikuntaa tule tarpeeksi päivittäin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toivoisin, että kunnissa ja kodeissa kannustettaisiin nuoria liikkumaan enemmän. Pienikin liikkumisen lisääminen nostaa kuntoa ja mielialaa.

Kirjoittaja on 9. luokkalainen hyrynsalmelainen nuorisoaktiivi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä